Correctie: Adrianus van Herk meldt 3,02% aandelenbelang in Ablynx

GENT, Belgie, 16 juni 2016 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] maakt een correctie bekend met betrekking tot de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen ontvangen op 13 juni 2016, overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving (Belgische wet van 2 mei 2007) betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Adrianus van Herk (en niet van Herk Investments zoals verkeerdelijk vermeld in het persbericht van 16 juni 2016 om 07u00 Belgische tijd) heeft Ablynx bericht dat hij de drempel van 3% heeft overschreden op 13 juni 2016 en dat hij nu 1.835.276 Ablynx aandelen bezitten. Dit vertegenwoordigt een totaal van 3,02% van de huidige 60.870.926 uitstaande aandelen van Ablynx.

De volledige versie van alle transparantiekennisgevingen is beschikbaar op de website van Ablynx onder de rubriek Investeerders.

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies(R), gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 40 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Eddingpharm, Genzyme, Merck & Co., Inc., Merck KGaA, Novartis, Novo Nordisk en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, Belgie. Meer informatie is te vinden www.ablynx.com.