Stingray voorop in de 4K- revolutie met de aankoop van Festival 4K

donderdag 16 juni 2016 10:35 Economie

Dit is een origineel bericht van Stingray

Stingray voorop in de 4K- revolutie met de aankoop van Festival 4K - Festival 4K wordt het eerste internationale 4K Ultra HD-kanaal dat wereldwijd beschikbaar is.

Stingray Digital Group Inc. (TSX: RAY A; RAY B.), de toonaangevende aanbieder van business-to-business multiplatform muziek, kondigde vandaag de aankoop aan van het televisiekanaal Festival 4K.

Festival 4K, beschikbaar voor meer dan 7 miljoen abonnees die momenteel een contract hebben, is het meest vooraanstaande 4K Ultra HD-kanaal met een internationale klantenkring. Het gevarieerde programma-aanbod bestaat uit honderden uren bijzondere live opgenomen shows en evenementen. Aanbieders van betaaltelevisie die Festival 4K in hun aanbod hebben, zijn onder andere VOO in Belgie, Free in Frankrijk en Vodafone in Spanje.

"We zijn heel blij dat we na de introductie van Stingray Ambiance in 4K in september 2015 ons productaanbod nu kunnen uitbreiden met Festival 4K," aldus Mathieu Peloquin, senior vice-president, marketing and communication van Stingray. "De vraag naar een vakkundig samengestelde culturele programmering in 4K UHD-kwaliteit maakt wereldwijd een exponentiele groei door. De uitstekende resolutie van Festival 4K geeft kijkers een ongelofelijke ervaring, alsof ze vooraan zitten bij de beste concerten, festivals, circusvoorstellingen en evenementen."

Festival 4K, gelanceerd in april 2015 en een van de eerste kanalen ter wereld dat non-stop in native 4K UHD uitzendt, heeft een programma-aanbod met een scala aan live voorstellingen, waaronder festivals, concerten en theatervoorstellingen.

De aankoop van Festival 4K sluit aan bij de doelstelling van Stingray om aanbieders van betaaltelevisie en hun abonnees de grootste verscheidenheid aan hoogwaardige muziekcontent te leveren op alle platforms.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN FESTIVAL 4K

- Resolutie van 2160 tot 4320 pixels.

- 2.0, 5.1 of 10.2 Dolby Digital audiokwaliteit.

- Groot aanbod aan live voorstellingen, zoals festivals, concerten, circusvoorstellingen, opera's, musicals en meer.

- 24 uur per dag, 7 dagen per week programma-aanbod zonder reclame of onderbrekingen.

Zie voor meer informatie over Festival 4K de website: http://festival4k.tv/

Over Stingray

Stingray (TSX: RAY.A; RAY.B) is een toonaangevende aanbieder van business-to-business (B2B) multiplatform muziek en in-store mediadiensten. Stingray is wereldwijd actief en bereikt naar schatting 400 miljoen betaaltelevisie-abonnees (of -huishoudens) in 152 landen. De producten van Stingray, gericht op zowel consumenten als bedrijven, omvatten de volgende toonaangevende digitale muziek- en videodiensten: Stingray Music, Stingray Concerts, Stingray Brava, Stingray Djazz, Stingray Music Videos, Stingray Lite TV, Stingray Ambiance, Stingray Karaoke en iConcerts. Stingray biedt ook diverse zakelijke diensten, zoals oplossingen voor muziek en digitale weergave, via de afdeling Stingray Business. Stingray, met een hoofdkantoor in Montreal, heeft momenteel bijna 300 werknemers wereldwijd, onder andere in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Israel, Australie en Zuid-Korea. Stingray werd in 2013 en 2014 onderscheiden als finalist in de Top 50 van de Technology Fast 50(tm)-lijst van Deloitte en is een van de snelst groeiende Canadese bedrijven volgens PROFIT magazine. In 2016 ontving Stingray de prijs voor de beste relaties met investeerders voor een IPO tijdens de IR Magazine Awards - Canada. Ga voor meer informatie naar www.stingray.com.

*

*

*

*