Nulmeting schade trillingen tramlijn 11 Scheveningen

16 juni 2016

Deze middag kaartte het CDA in een tweeminutendebat opnieuw de overlast van tramlijn 11 op Scheveningen aan. CDA-ers Michel Rogier en Cees Pluimgraaff vinden dat de wethouder te licht omgaat met de klachten van bewoners. Het CDA stelde eerder dit jaar al schriftelijke vragen over de kwestie.

Volgens de gemeente zijn er slechts twee klachten binnengekomen over de nieuwe zwaardere tram die sinds maart van dit jaar rijdt op lijn 11 tussen Hollands Spoor en Scheveningen Haven. Het CDA hoort echter van veel meer omwonenden van de tramlijn, vooral tussen de Strandweg en de Doornstraat op Scheveningen, dat zij geluidsoverlast ervaren en trillingen voelen als de tram vlak langs hun huis rijdt. Vooral dat laatste kan grote gevolgen hebben. Rogier: `'De gemeente moet deze signalen serieuzer nemen.''

Nulmeting

Het CDA bepleitte in het debat met succes dat er een nulmeting wordt uitgevoerd. Rogier: `'Zodat eventuele schadeclaims van bewoners van verzakkingen van huizen of andere schade door de trillingen van de langs denderende zware trams, goed kunnen worden beoordeeld.'' De wethouder belooft aan het CDA dat hij deze nulmeting op Scheveningen zal uitvoeren.