TiGenix CEO Eduardo Bravo neemt leiding op zich van European Biopharmaceutical Enterprises (EBE)

TiGenix CEO Eduardo Bravo neemt leiding op zich van European Biopharmaceutical Enterprises (EBE)

Leuven (BELGIE) - 16 juni 2016, 18:00 uur CET - TiGenix NV (Euronext Brussels: TIG), een geavanceerd biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve behandelingen op basis van zijn interne platformen van allogene geexpandeerde stamcellen, heeft vandaag bekendgemaakt dat de CEO, Eduardo Bravo, is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van European Biopharmaceutical Enterprises (EBE).

Bij het afsluiten van de jaarlijkse algemene, EBE, de Europese handelsassociatie die Europese biofarmaceutische bedrijven van alle omvang vertegenwoordigt, de benoeming bekend van Eduardo Bravo, eerder vicevoorzitter, als hoofd van het 13 leden tellende C-levelbestuur voor de periode 2016-2018.

Volgens Barbara Freischem, Executive Director van EBE, bestaat de rol van het bestuur erin "om de opkomende biowetenschappelijke en biotechnologische bedrijven in Europa een stem te geven". Ze vervolgt: "De heer Bravo betekent veel voor onze organisatie. Hij komt uit de wereld van geavanceerde therapieen en helpt de kloof te overbruggen tussen het laboratorium en gepersonaliseerde medicijnen in een dynamisch en innovatief ecosysteem."

In zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur van EBE verklaarde de heer Bravo dat het doel van de organisatie voor de korte termijn erin bestaat om haar belanghebbenden een platform te bieden voor regelgevende dialoog en ondernemingsbeleid. "Dit is een boeiende tijd bij EBE. We zijn goed geplaatst om met nieuwe initiatieven en hypermoderne technologieen biofarmaceutische pijplijnen in de richting te stuwen van oplossingen voor moeilijk te behandelen aandoeningen en ziektes", zei hij.

De raad van bestuur van EBE vertegenwoordigt een unieke combinatie van vertegenwoordigers van kleine, middelgrote en grote biofarmaceutische bedrijven. "Het is een genoegen om te mogen werken met zulke toegewijde senior industrieleiders om opkomende wetenschappen te ondersteunen bij de zoektocht naar therapeutische oplossingen", besluit de heer Bravo.

Voor meer informatie:

TiGenix

Claudia D'Augusta

Chief Financial Officer

T: +34 91 804 92 64

claudia.daugusta@tigenix.com

Over TiGenix

TiGenix NV (Euronext Brussel: TIG) is een geavanceerd biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve behandelingen op basis van zijn interne platformen van allogene, of van donoren afgeleide, geexpandeerde stamcellen. Momenteel zitten twee producten van het technologieplatform op basis van uit vetweefsel verkregen stamcellen in de klinische ontwikkelingsfase. Cx601 zit in fase III voor de behandeling van complexe perianale fistels bij patienten met de ziekte van Crohn. Cx611 heeft een fase I-sepsisprovocatiestudie en een fase I/II-studie in reumatoide artritis afgerond. Met ingang van 31 juli 2015 heeft TiGenix Coretherapix overgenomen. Het belangrijkste celproduct van Coretherapix, AlloCSC-01, bevindt zich momenteel in een klinische studie van fase II voor acuut myocardinfarct (AMI). Daarnaast wordt het tweede kandidaat-product van het hartstamcellenplatform van Coretherapix, AlloCSC-02, ontwikkeld in een chronische indicatie. TiGenix ontwikkelde tevens ChondroCelect, een autoloog celtherapieproduct voor het herstel van kraakbeenletsels in de knie en het eerste geneesmiddel voor geavanceerde therapie (Advanced Therapy Medicinal Product of ATMP) dat werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Sinds juni 2014 heeft Sobi de exclusieve marketing- en distributierechten voor ChondroCelect voor de Europese Unie (behalve Finland, waar het wordt verdeeld door 'Finnish Red Cross Blood Service'), Noorwegen, Rusland, Zwitserland en Turkije, en de landen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De hoofdzetel van TiGenix is gevestigd in Leuven (Belgie). Het bedrijf heeft ook een vestiging in Madrid (Spanje). Voor meer informatie kunt u terecht op www.tigenix.com.

Toekomstgerichte informatie

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen en schattingen bevatten met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van TiGenix en de markt waarin het bedrijf actief is. Enkele van deze verklaringen, voorspellingen en inschattingen kunnen herkend worden aan de hand van bepaalde bewoordingen zoals 'gelooft', 'verwacht', 'neemt zich voor', 'plant', 'streeft na', 'raamt', 'kan misschien', 'zal', 'blijft', en andere vergelijkbare uitdrukkingen. Deze gaan over zaken die geen historische feiten zijn. Zulke verklaringen, voorspellingen en schattingen steunen op verschillende veronderstellingen en beoordelingen van bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren, die redelijk geacht werden toen ze gemaakt werden, maar die achteraf ook onjuist kunnen blijken te zijn. Werkelijke gebeurtenissen zijn moeilijk te voorspellen en kunnen het gevolg zijn van factoren waarop TiGenix geen vat heeft. Bijgevolg kunnen de werkelijke resultaten, financiele toestand, prestaties of verwezenlijkingen van TiGenix of van de sector aanzienlijk verschillen van de toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen waarvan in deze verklaringen en schattingen expliciet of impliciet gewag wordt gemaakt. Vanwege deze onzekerheden kan er geen garantie gegeven worden met betrekking tot de nauwkeurigheid of redelijkheid van die vooruitziende verklaringen, voorspellingen en schattingen. Daarenboven zijn toekomstgerichte verklaringen, voorspellingen en schattingen slechts geldig vanaf de publicatiedatum van dit persbericht. TiGenix wijst elke verplichting af om alle vooruitziende verklaringen, voorspellingen of schattingen te actualiseren om eventuele wijzigingen te weerspiegelen in de verwachtingen van TiGenix of veranderingen van gebeurtenissen of omstandigheden waarop zulke verklaringen, voorspellingen of schattingen steunen, behalve als dat verplicht is door de Belgische wetgeving.

HUG#2021340 TiGenix

TiGenixRomeinse straat 12 bus 2, 3001 Leuven, Belgium

* T. +32 (0)16 39 60 63 * F. +32 (0)16 39 60 50