Statencommissies bespreken GS-voorstel Gelderse gebiedsopgaven - Pro..


Op 22 juni 2016 vervolgen de Gelderse Statencommissies hun vergaderingen van 15 juni in het stadhuis van de gemeente Arnhem. De commissies Algemeen Bestuur en Financien (ABF) en Economie, Energie en Milieu (EEM) vergaderen om 14:00 uur en de commissies Ruimtelijke Ordening, Landelijk gebied en
Wonen (RLW) en commissie Bereikbaarheid, Openbaar vervoer en Cultuur (BOC) om 17:30 uur.

Fietsen door Gelderland

Gelderse gebiedsopgaven

De commissie ABF bespreekt het voorstel van Gedeputeerde Staten voor de Gelderse gebiedsopgaven. Per Gelders deelgebied stellen GS projecten en initiatieven voor die bijdragen aan de identiteit en cultuur van de 6 deelgebieden:
Achterhoek, Veluwe, regio Arnhem/Nijmegen, Food Valley (Ede/Wageningen, en omgeving), De Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen en omgeving) en Gelderse Corridor (het gebied van de A15, de Betuwelijn en de grote rivieren).

Energieneutraal Gelderland

De commissie EEM bespreekt de beleidsuitwerking Energietransitie `Samen in versnelling'. Het doel is een energieneutraal Gelderland in 2050. Dan is de energie die we opwekken gelijk aan de hoeveelheid die we verbruiken.

Cultuur en erfgoed voor en van alle Gelderlanders

In het nieuwe beleidsprogramma Cultuur en erfgoed stellen GS volop aandacht te schenken aan cultuureducatie en -participatie en talentontplooiing. Museumbeleid en de functionele inzet van erfgoed staan ook centraal. De commissie betrekt bij de bespreking de inbreng van de insprekers op de
hoorzitting van 8 juni 2016.

Initiatieven uit de samenleving

De Commissie RLW bespreekt het GS-voorstel Leefbaarheid. Hierin stellen ze voor om burgerinitiatieven die bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving van de Gelderse inwoners te ondersteunen.

Gepubliceerd op: vrijdag 17 juni 2016