50 duizend bezoekers verwacht tijdens Lekker naar de Boer


[IMG]

50 duizend bezoekers verwacht tijdens Lekker naar de Boer

Steeds meer mensen staan achter biologisch. Wil jij ook weten - en zeker weten - hoe biologische producten worden geproduceerd, kom dan in het weekend van 18 en 19 juni Lekker naar de Boer. Tijdens dit weekend openen circa 140 boerenbedrijven verspreid over heel Nederland hun deuren en kunnen
consumenten zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt. Bionext verwacht dat circa 50 duizend mensen bij een biologische boerderij gaan kijken. Kijk op www.lekkernaardeboer.nl voor een bedrijf bij jou in de buurt.

Lekker naar de Boer laat je kennis maken met de wereld achter biologisch. Bij de deelnemende bedrijven is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en laten je hun producten zien, ruiken, voelen en
proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. En er is natuurlijk genoeg ruimte om de boer het hemd van het lijf te vragen.

Ook wij staan achter biologisch
Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiele keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden.
Tijdens het Lekker naar de Boer weekend kun je zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan!

Inspiratie
Op www.lekkernaardeboer.nl vind je allerlei informatie en een link naar de boeren die dit jaar deelnemen. Ook vind je er mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer.

Fietsroutes naar de boer
Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend ook fietstochten uitgestippeld. Er zijn meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Kijk op www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes voor een route bij jou in de buurt.