N489: 2 rotondes voor de N489


De provincie kan verder met voorbereiding van de werkzaamheden aan de N489 na het raadsbesluit van de gemeente Binnenmaas. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 mei 2016 heeft de gemeente Binnenmaas besloten een financiele bijdrage te leveren aan 2 nieuwe rotondes op de N489 ter hoogte
van de Westdijk-Maasdijk en Raadhuislaan.

Gesprekken wegontwerp

Het groot onderhoud van de weg en het aanleggen van de rotondes is noodzakelijk om de verkeersveiligheid te vergroten. De provincie kan na het officiele besluit van de gemeente nu verder met het definitieve wegontwerp.

De provincie spreekt de komende periode met grondeigenaren, het waterschap, groenpartijen en met omwonenden en bedrijven rondom de (toekomstige) rotonde Westdijk-Maasdijk.

Rotondes verbeteren de verkeersveiligheid

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering een besluit genomen over het financieel bijdragen aan het wegontwerp. De gemeente heeft zich hierin onder andere laten adviseren door de Nationale Fietsersbond en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Beide organisaties
hebben aangeven dat rotondes hier de meeste veiligheid bieden voor fietsers en overige weggebruikers. De gemeente stemt daarom in met de aanleg van de rotondes Westdijk-Maasdijk en de Raadhuislaan.

Voor de aanleg van de rotonde bij de Van Koetsveldlaan is echter binnen de gemeente onvoldoende draagvlak. De provincie onderzoekt momenteel of er nog optimalisaties mogelijk zijn voor de inrichting van de kruising met de Van Koetsveldlaan.

Planning

Het groot onderhoud aan de N489 start naar verwachting begin 2018. De exacte planning is nog niet bekend, omdat dit afhankelijk is van grondverwerving, bestemmingsplanwijziging en kapvergunningen.