Ernstige hinder voor verkeer door weekendafsluiting A12

Ernstige hinder voor verkeer door weekendafsluiting A12 vanuit knooppunt Grijsoord in de richting Utrecht van 17-20 juni | Rijkswaterstaat

De laatste fase in de wegverbreding tussen Ede en Grijsoord is aangebroken. Rijkswaterstaat sloot in mei reeds een weekend de A12 (richting Arnhem) af ten behoeve van de laatste afwerking.

Van 17-20 juni staat er een weekendafsluiting van de A12 richting Utrecht tussen knooppunt Grijsoord en de aansluiting Wageningen gepland. Deze afsluiting levert hinder op voor de weggebruiker op de A12 vanuit Arnhem richting Utrecht.

In het weekend van vrijdagavond 17 juni 21.00 uur tot maandagochtend 20 juni 5.00 uur wordt de A12 van knooppunt Grijsoord tot aansluiting Wageningen afgesloten. Tevens wordt de toerit Oosterbeek (25) richting Utrecht afgesloten en zijn de afritten Wageningen (24) en Oosterbeek (25) komende uit de richting Arnhem niet bereikbaar. Tijdens deze weekendafsluiting wordt het gehele trace (11 km) geasfalteerd, wordt het resterende deel van het oude viaduct van de N224 en de tijdelijke landhoofden gesloopt en worden de werkzaamheden aan de faunatunnel afgerond. Tevens wordt de definitieve belijning aangebracht.

Wanneer de werkzaamheden dit weekend voorspoedig verlopen en de weersomstandigheden gunstig zijn zal de weggebruiker vanaf maandag 20 juni de beschikking hebben over 3 rijstroken in de richting Utrecht op de A12 tussen Ede en Grijsoord. In de richting Arnhem werd de 3e rijstrook reeds op 23 mei opengesteld.

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de parallel gelegen A1 en A15.

* Vanuit Arnhem naar Amsterdam / Amersfoort: Volg de A50 richting Apeldoorn en vervolgens de A1 richting Amersfoort * Vanuit Arnhem/Oberhausen naar Utrecht/Den Haag/Rotterdam en vanuit Nijmegen naar Utrecht/Den Haag: Volg de A50 richting knooppunt Valburg, A15 richting knooppunt Deil en vervolgens de A2 richting Utrecht

Afhankelijk van eventuele vertraging op de omleidingsroutes kunnen de routeadviezen worden aangepast. Let hiervoor op de (radio) verkeersinformatie en de borden langs de weg.

Het verkeer tussen Arnhem, Ede, Wageningen en Veenendaal wordt via de provinciale wegen omgeleid. Meer informatie hierover is te vinden op de projectpagina A12: wegverbreding Veenendaal - Ede - Grijsoord.

Hinder beperken

Houd rekening met extra reistijd vanwege kans op files/vertraging op de omleidingsroutes en pas eventueel uw vertrektijd aan. Houd voor vertrek en tijdens uw reis de actuele verkeersinformatie en de borden boven de weg in de gaten.

Wegverbreding rond zomer 2016 gereed

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project. Rond de zomer 2016 is de gehele wegverbreding gereed. Tot die tijd vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats.

Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina A12: wegverbreding Veenendaal - Ede - Grijsoord.