Gemeente Oldebroek veiligste gemeente van Noord Veluwe - gemeente Ol..


Oldebroek is de veiligste gemeente van de Noord Veluwe, zo blijkt uit cijfers van de AD misdaadmeter die het AD eens per jaar uitbrengt. Dit overzicht maakt duidelijk hoe (on)veilig alle gemeenten in Nederland zijn door het tonen van gegevens rondom verschillende delicten.

Gemeenten Noord Veluwe

Van alle gemeenten van de Noord Veluwe (Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Harderwijk, Ermelo en Putten) is Oldebroek de veiligste: Oldebroek staat op plaats 325 in de ranglijst. De gemeente die op nummer op 1 staat, is de meest onveilige volgens de misdaadmeter. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn:
"In samenwerking met andere organisaties zetten we in op een veilige leefomgeving. Fijn om te zien dat dit z'n vruchten afwerpt."

Oldebroek

De gemeente Oldebroek staat, zoals eerder gezegd dit jaar op de 325^e plek in de ranglijst. In 2015 zijn er 46 woninginbraken, 25 inbraken uit een schuur en vier auto- of motordiefstallen gemeld in de gemeente Oldebroek. Vierendertig mensen hebben melding gedaan van mishandeling en er zijn
geen straatroven of overvallen gemeld in 2015.

Veilig wonen

De gemeente Oldebroek organiseert bijvoorbeeld vier keer per jaar in samenwerkingen met Senioren Wezep-Oldebroek (SWO), Careander, Icare en Viattence informatieavonden over veilig wonen. Tijdens deze avonden informeert de gemeente senioren over onder andere woninginbraken of babbeltrucs aan de
deur om de veiligheid te vergroten.