"Inbrekers" Rotterdam blijken onschuldig


"Inbrekers" Rotterdam blijken onschuldig

Laatste update:
19-06-2016 | 11:28

Rotterdam - De politie in Rotterdam is op zaterdag 18 juni in groten getale uitgerukt na de melding van een verdachte situatie in de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Een getuige zag meerdere jongemannen door een raam een huis binnen klimmen en belde direct de politie.

Doordat er zes a zeven mannen gezien waren, rukte de politie met meerdere eenheden uit. Uiteindelijk bleek dat een van de mannen van de zoon van de bewoner te zijn. Hij was door het raam naar binnen geklommen, omdat het voordeurslot kapot was. Met hem gingen de andere mannen ook op die manier
het huis in. Een aantal van de aanwezigen werd aangehouden, maar nadat duidelijk was geworden dat er niets aan de hand was, zijn deze mannen direct in vrijheid gesteld.

Uniform

Verdachte situatie? Bel 112
De politie is blij met de alerte getuige die direct 112 belde bij het zien van de verdachte situatie. De politie komt liever ter plaatse voor een situatie waarbij er - net als in dit geval -niets aan de hand bleek, dan dat ze bij een echt misdrijf niet of te laat wordt gebeld. Ziet u een
verdachte situatie, bijvoorbeeld een onbekende persoon met ongezonde belangstelling voor een woning of auto, of bent getuige van misdrijf dat zich voor uw ogen afspeelt? Bel 112.