Jongen aangehouden voor fietsendiefstal


Jongen aangehouden voor fietsendiefstal

Laatste update:
19-06-2016 | 12:09

Enschede - Agenten hebben zaterdagmiddag 18 juni dankzij een alerte getuige op het Schuttersveld een verdachte aangehouden voor fietsendiefstal of heling. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Enschede.

Een alerte getuige zag op de Fortuinstraat twee jongens fietsen op een fiets die mogelijk was gestolen. Hij belde de politie. Daarna volgde hij de jongens en gaf hun locatie door aan de agenten. Op het Schuttersveld konden de agenten een van de jongens staande houden. Hij had een fiets bij
zich met een open fietsslot zonder fietsslot. Na zijn aanhouding troffen ze bij hem een loper aan voor fietsen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en er is een onderzoek ingesteld.

Tips tegen fietsendiefstal

Het komt vaker voor dat fietsen worden gestolen. U kunt iets doen om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Maak uw slot vast om zowel het frame als de beide wielen. Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Gebruik goede sloten en bij voorkeur
zelfs twee (verschillende) sloten. Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Een beugelslot kunt u het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op.

Lees meer tips op stopfietsdiefstal.nu.

(2016300492) NV