Kom kijken bij de brandweer in Lith

Kom op zondag 19 juni kijken naar de brandweer in Lith. De brandweerpost Lith opent de deuren van de kazerne voor iedereen die belangstelling heeft voor de brandweer en brandveilig leven.

De deuren gaan open van 13:00 uur tot 17:00 uur. Gedurende deze vier uur zijn er tal van activiteiten voor jong en oud in de brandweerkazerne en rond de voormalige gemeentewerf aan de Dr. Wiegersmastraat 9a in Lith.

Kinderen kunnen deze middag een heus brandweerdiploma verdienen door verschillende opdrachten uit te voeren. Verder kunnen ze zich uitleven op een brandweer-springkussen.

In en rond de kazerne staan verschillende brandweervoertuigen opgesteld. Natuurlijk de voertuigen van de brandweerpost Lith maar ook bijvoorbeeld de crash-tender van de luchtmachtbasis Volkel.

Tijdens verschillende demonstraties laten de vrijwilligers van de post Lith zien wat de gevolgen kunnen zijn van het verkeerd blussen van een vlam in de pan. Tijdens een demonstratie technische hulpverlening ziet u wat er allemaal bij komt kijken om een bekneld slachtoffer uit een auto te bevrijden. Daarnaast steekt de brandweer een auto in brand om te demonstreren hoe je een autobrand het beste kunt blussen.

Kortom, er is genoeg te zien en beleven tijdens de Open Dag van de brandweerpost Lith. Rondom de kazerne is niet veel parkeerruimte dus kom met de fiets of per voet.