Zwembad De Bildtse Slag voorlopig gesloten


21-06-2016
" " Klik om te vergroten

Op maandag 20 juni werd net voor 16:30 uur Sportcentrum De Bildtse Slag door de brandweer ontruimd.

Personeel dat in het zwembad aanwezig was hoorde het dak kraken en zag dat het ook aan het doorbuigen was. Daarop werd de brandweer gealarmeerd die met een hoogwerker en een tankautospuit ter plaatse kwam. Het pand werd ontruimd.

Het bleek dat het regenwater op het dak niet werd afgevoerd. Om de druk van het dak te halen is door de brandweer een gat in het dak gemaakt, waarna het regenwater weg kon stromen. Het water is in het zwembad terechtgekomen.

Vervolgens is door de brandweer en de gemeente een bouwkundige inspectie uitgevoerd. Er werd gekeken in hoeverre de constructie van het gebouw nog veilig was.

Zwembad gesloten

Het zwembad-gedeelte van de Bildtse Slag blijft voorlopig gesloten. Dit geldt ook voor de horecaruimten, de fysiotherapie en de personeelsruimte. De sporthal, de fitnessruimten en het gymlokaal kunnen wel worden gebruikt. Het regenwater is in het zwembad gelopen. Het zwembad moet eerst worden
gezuiverd voor het weer gebruikt kan worden.

Oorzaak

Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar wat de oorzaak is geweest waarom het regenwater niet van het dak kon worden afgevoerd. Dat is tot nu toe nog niet duidelijk.

Foto: Leeuwarder Courant