Voorbereidend werk voor aanleg waterkering Spakenburg - Waterschap V..


Na de zomer gaat de bouw van de opdrijvende waterkering in Spakenburg door Waterschap Vallei en Veluwe van start. Ter voorbereiding wordt de komende periode een aantal werkzaamheden uitgevoerd. In het centrum van het dorp worden onder meer een waterleiding verlegd en een laagspanningskast
vervangen.

De werkzaamheden vinden plaats bij de kruising van de Westdijk en de Havenstraat. Vanaf eind juni wordt daar onder meer gewerkt aan de vervanging van een waterleiding. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van Stedin en Vitens.
Begonnen wordt met de aanleg van een nieuwe waterleiding en enkele aansluitingen op de nieuwe leiding. Dit duurt ongeveer drie weken. Daarna ligt het werk, in verband met de Spakenburgse Dagen, vier weken stil. Vervolgens worden ook de resterende aansluitingen overgezet op de nieuwe
waterleiding en wordt een deel van de oude waterleiding verwijderd. Een klein gedeelte van de oude leiding blijft in de grond liggen en buiten werking gesteld, om woningen niet te beschadigen. Op sommige plekken ligt de leiding namelijk heel dicht tegen woningen aan.

Even geen stroom en water

Tijdens het overzetten van de aansluitingen op de waterleiding hebben de betrokken bewoners korte tijd geen water. Zij krijgen daarover van Vitens tijdig bericht.
Tegelijkertijd moet ook een nieuwe laagspanningskast worden geplaatst. Als gevolg hiervan zitten de bewoners van tussen de 60 en 80 woningen enkele uren zonder stroom. Ook hierover worden de bewoners door Stedin vooraf geinformeerd.
De werkzaamheden betekenen wel enige hinder op genoemde kruising. Er worden echter geen straten afgesloten, zodat normaal verkeer mogelijk blijft.
Wanneer de aanleg van de opdrijvende waterkering van start gaat, worden ook bij de Turfwal/Hoekstraat en Weikamp/Kerkemaat nog kabels en leidingen verlegd.