Loods voor bouw praalwagens Rodermarktparade


Nieuwsbericht Loods voor bouw praalwagens Rodermarktparade

Gepubliceerd op: 21 juni 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld heeft besloten medewerking te verlenen aan de bouw van een loods voor Vereniging voor Volksvermaken Roden voor een periode van 10 jaar.

Volksvermaken is voor de bouw van praalwagens voor de Rodermarktparade afhankelijk van derden die hun ruimte bieden. Er is afnemende belangstelling om dergelijke ruimte aan te bieden. Daarom is Volksvermaken op zoek gegaan naar de mogelijkheid om zelf een loods te bouwen, zodat ze zelf voor
een aantal wagens onderdak kunnen bieden.

Henk Kosters: "We kunnen ons niet voorstellen dat er geen Rodermarktparade meer is op de zaterdag in september. Wij werken dan ook graag mee aan de mogelijkheid een loods te bouwen, zodat er in ieder geval ruimte is voor de vele vrijwilligers om een wagen te bouwen."

Voorzitter Lammert Kalfsbeek Volksvermaken: "Met de realisatie van deze loods hebben we een bouwlocatie, waar vier tot zes paradewagens gebouwd kunnen worden. Hiermee voorkomen we een afname in het aantal paradewagens die aan de Rodermarktparade kunnen deelnemen. Zo kunnen we dus de komende
jaren blijven genieten van een zeer hoog kwalitatieve parade, waar het publiek massaal voor naar Roden blijft komen."

De plek voor de loods bevindt zich op het bedrijventerrein in Roden op het perceel ten westen van Feeder One. Volksvermaken gaat een deel van de kavel in gebruik nemen, die in eigendom is van de gemeente en betaalt hiervoor tien jaar lang jaarlijks een pachtsom.
Naast de bouw van paradewagens wil Volksvermaken de loods in de winterperiode gebruiken als caravanstalling.