Aanpassing inrichting huishoudelijke hulp


Nieuwsbericht Aanpassing inrichting huishoudelijke hulp

Gepubliceerd op: 21 juni 2016

Op woensdag 18 mei 2016 deed de Centrale Raad van Beroep in 3 zaken uitspraak. Dit ging over huishoudelijke hulp in relatie tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning Wmo). Wat betekent deze uitspraak voor de inrichting van de huishoudelijke hulp in Noordenveld?

* We stoppen met ingang van heden met de algemene voorziening schoonmaken. Dit doen we omdat onze algemene voorziening op dit moment niet geheel voldoet aan de eisen zoals de rechter die omschrijft. Voor u als inwoner betekent dit dat u geen gebruik meer kunt maken van deze voorziening.
* Voor iedereen die de maatwerkvoorziening huishoudelijke hulp nodig heeft is deze vorm van ondersteuning weer mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met de Noordenveldwerker (050) 317 65 05.
* Met alle inwoners met een ondersteuningsvraag op het gebied van het huishouden wordt een keukentafelgesprek gevoerd.
* De nieuwe indicaties voor huishoudelijke hulp worden eerst tot maximaal 1 juli 2017 afgegeven. Daarna bekijken we de situatie opnieuw.
* De tegemoetkoming kosten algemene voorziening schoonmaak wordt beeindigd. De inwoners die het betreft worden hiervan op de hoogte gebracht.

Vanaf 1 januari 2017 vindt er een nieuwe aanbesteding plaats, onder andere voor huishoudelijke hulp. Hierover hoort u later meer.