Wethouder Van Wageningen bezoekt jeugdgezondheidszorg GGD Flevoland


Geplaatst: 21-6-2016

Op 17 juni 2016 heeft de wethouder voor jeugdhulp, Elly van Wageningen een bezoek gebracht aan de GGD. Dit in het kader van de aanvullende hulp vanuit de Jeugdgezondheidszorg van de GGD.

Wethouder Van Wageningen in een klaslokaal

Laagdrempelig en toegankelijk

De jeugdgezondheidszorg van de GGD werkt aan een laagdrempelig en toegankelijk informatiepunt vanuit het samenwerkingsverband Centrum voor Jeugd & Gezin. De jeugdgezondheidszorg is te vinden daar waar kinderen en ouders zijn. Goede voorbeelden daarvan zijn; het spreekuur op iedere basisschool,
de 24-uurs en 7 dagen in de week bereikbaarheid via telefoon of website. Daarnaast is er ruimte om met ouders problemen te bespreken, te verhelderen en oplossingen te zoeken.

Praktijk

Om dit in de praktijk met eigen ogen te aanschouwen is er een bezoek gebracht aan de basisschool Laetare om bij een overleg aanwezig te zijn met de intern begeleider, directeur en de JGZ-verpleegkundige. Zo ook leerde de wethouder samen met de leerlingen uit groep 7 van basisschool De Tjotter
meer over `Media Wijsheid' in een themabijeenkomst.

Opgroeien en opvoeden

De meeste ouders kennen de Jeugdgezondheidszorg van de Preventieve Gezondheid Onderzoeken en de vaccinaties die bij kinderen gedaan worden. Daarnaast is de jeugdgezondheidszorg er voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Kijk hiervoor op www.cjglelystad.nl.