Intieme sfeer tijdens Vestingcode


Intieme sfeer tijdens Vestingcode

Het weer zaterdag 18 juni had wat beter gekund, maar de bezoeker liet zich niet afschrikken.
In tegendeel, men bleef juist langer zitten bij de verrassende acts tijdens Vestingcode 2016. Reden: de intieme sfeer van publiek en performers zo dichtbij elkaar. De bijzondere locaties maakten dat het overal voelde als een klein feestje.

De organisatie is enthousiast over de acts en ziet ze graag volgend jaar terug. De acts, veelal bestaand uit vrijwilligers, hobbyisten en startend talent waren van hoog niveau.



Wethouder Margriet den Brok: "De gemeente hoopt met de Vestingcode een podium te bieden aan al het talent dat we rijk zijn, maar het is meer dan dat. De combinatie van acts en locaties zorgt voor een andere kijk naar de Vesting, in uniek Hellevoetsluis. Ook heeft het evenement een spin off op
horeca en ondernemers die deze dag nieuw publiek binnen krijgen".



Luister- en kijkgenot

Barbershopkoor Soundwaves was te bewonderen in het Gemeentehuis: prachtig op elkaar afgestemd zowel in kleding als geluid. Vlakbij in de Waag waren de zinnen van singer-songwriter Natalia Magdalena iets om over na te denken. Toneelgroep Tios speelde de sterren van de hemel bij Barbiertje.
Overal in de vesting klonk muziek. Daar kon je luisteren naar zangeres Karlyn op het balkon bij Stars op het Baantje, op het lichtschip trad koor Enjoy op en in het droogdok Jan Blanken was het gezellig met koor 'Tijdloos'.



Jong talent

In het Brandweermuseum trad aanstormend talent op. De Random Legends en Manouk zorgden voor een heel nieuw palet aan klanken.



Vestingcode act op Festival Bombarie

De hele maand juni vindt de grote landelijke amateurkunstmanifestatie IKTOON plaats. Vestingcode mocht groepen voordragen die zich hier lieten zien. De Losbandigen zijn door de organisatie van IKTOON gekozen en mogen nu optreden op Festival Bombarie, de afsluiter van de manifestatie. Iedereen
die wil meegenieten van dit succes, is 25 juni van 16.30 tot 16.45 uur welkom in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer info op http://www.festivalbombarie.nl/