Bijdrageregeling voor peilgestuurde drainage - Roer en Overmaas


Bijdrageregeling voor peilgestuurde drainage

21 juni 2016

Het klimaat verandert: de winters worden natter, de zomers worden droger. Een belangrijke maatregel om te kunnen inspelen op het veranderende klimaat is peilgestuurde afwatering (drainage). Om peilgestuurde drainage te stimuleren, stelt het waterschap een bijdrageregeling beschikbaar.
Aanvragen kan tot 1 augustus.

Door peilgestuurd te draineren kunnen we onder natte omstandigheden water afvoeren en bij droogte meer water vasthouden. Peilgestuurd draineren heeft zich de afgelopen jaren bewezen . In Limburg is daarom afgesproken dat voor 1 januari 2018 alle bestaande buisdrainage wordt omgebouwd tot
peilgestuurde drainage. De aanleg van nieuwe drainage is toegestaan, mits dat peilgestuurd gebeurt.

Bijdrageregeling
Om de ombouw van bestaande drainage kracht bij te zetten, hebben de Limburgse waterschappen een bijdrageregeling gemaakt voor de ombouw of vervanging van traditionele drainage naar peilgestuurde drainage. Het zal geen riante regeling worden, maar we willen ondernemers wel aansporen om tijdig
om te bouwen.

Aanmelden voor 1 augustus 2016
Aanvragen voor een bijdrage worden alleen in behandeling genomen mits bestaande drainages gemeld zijn. Ondernemers in het gebied van Waterschap Roer en Overmaas hebben daarvoor nog tot 1 augustus a.s. de tijd.

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Waterschap Roer en Overmaas, via telefoonnummer 046 - 420 57 00.