Overlijden Truus Menger


21-06-2016 Met verdriet hebben we kennisgenomen van het overlijden van Truus Menger-Oversteegen. We zijn er trots op dat zij inwoner was van onze gemeente. Haar gedachtegoed zal ons blijven inspireren.
Mevrouw Menger heeft zich het grootste deel van haar leven ingezet voor onze vrijheid. Op jonge leeftijd als verzetsstrijdster en daarna als kunstenares. Haar belangrijkste drijfveer was de vrijheid doorgeven aan de jeugd.
Onthulling gedicht Truus Menger door kinderen met burgemeester Goldschmeding Onthulling gedicht Truus Menger door kinderen met burgemeester Goldschmeding

Veelzijdig kunstenares

Zij was een veelzijdige kunstenares. Haar werken zijn geinspireerd door haar verzetswerk in de oorlog. Met haar boodschap en haar kunst weet zij overal jongeren te raken. In haar werken staan fierheid, trots en innerlijke kracht centraal. Ter ere van haar 90e verjaardag in 2013 organiseerde de
gemeente Stede Broec een expositie van haar werken in het gemeentehuis.

Film 'Oorlogsmonumenten vertellen'

Op 1 mei 2014 ontving Truus Menger van burgemeester Goldschmeding de dvd met de film over het verhaal achter haar oorlogsmonument in Bovenkarspel. Ook is te zien hoe Truus Menger aan leerlingen van basisscholen en het Martinuscollege (voortgezet onderwijs) bevlogen haar levensverhalen verteld.
De DVD 'Oorlogsmonumenten vertellen' werd in dat jaar op 4 mei afgespeeld tijdens de Nationale Dodenherdenking in Stede Broec.

Condoleance

Wij wensen haar kinderen en (achter)kleinkinderen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Namens het 4 mei comite van de gemeente Stede Broec,
M. Goldschmeding, burgemeester