Grootschalig onderhoud aan de wegen in Zaltbommel


Laatste update: 21 juni 2016.

Van 4 tot en met 15 juli brengen we op verschillende plekken in de gemeente een slijtlaag op het asfalt aan. Deze slijtlaag beschermt het verouderde asfalt. Dit is vergelijkbaar met het schilderen van een houten kozijn.

Een slijtlaag is een laag kleine steentjes die wordt vastgekleefd aan het asfalt. Daarna wordt het afgestrooid met hele fijne steentjes om geluidsoverlast of een ruw wegdek te voorkomen.

Waar vindt onderhoud plaats?

Van 4 tot en met 15 juli gaan we aan de slag op de volgende plekken:

* Aalst: Maasdijk(binnen bebouwde kom) en Parallelweg(wegvak Hambloksestraat - Maas-Waalweg).
* Brakel: Burg. Posweg(wegvak Langekamp - Zalmstraat).
* Bruchem: Viaductweg(wegvak Nieuwstraat - Steenweg) en Steenweg(wegvak N322 - Kolkweg).
* Delwijnen-Kerkwijk: Delwijnsestraat(wegvak Maas-Waalweg - Walderweg).
* Gameren: Elskampsweg, Oudestraat en Waalbandijk(binnen bebouwde kom).
* Nieuwaal: Beemstraat(doodlopend deel van stoep Waalbandijk) en Pauwenhofstraat.
* Zaltbommel: Ketelsteeg, Steenweg(wegvak watertoren - Havendijk),Veilingweg(wegvak Bommelsekade - N322) en Waalbandijk(wegvak De Virieusingel - Onderlangsweg).
* Zuilichem: Maas-Waalweg(wegvak N322 - Molenstraat).

Kaartje onderhoud wegen

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 06.30 uur en 18.00 uur, en zijn binnen enkele uren klaar. Bij vochtig weer worden de werkzaamheden uitgesteld.

Weg is afgesloten bij werkzaamheden

Om het werk veilig te kunnen doen is het nodig om de weg voor al het verkeer af te sluiten. Woningen zijn dan tijdelijk niet met auto's bereikbaar. Het is niet toegestaan te parkeren op de rijbaan. Verkeersregelaars geven aanwijzingen.

Wacht tot de afzettingen weg zijn

Om vervuiling van uw voertuig, schoenen en kleding te voorkomen, raden wij aan om niet over de kleeflaag of de strooilaag te lopen of rijden voordat de afzettingen weg zijn. Na het vegen blijven vaak nog wat losse steentjes over. Hierdoor bestaat een kans op slipgevaar en opspattend gesteente.
Pas uw snelheid hierop aan.

Meer informatie?

Aanwonenden krijgen een brief met informatie over het werk aan hun straat. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0418.