Whatsapp buurtpreventie in twee buurten in Wezep - gemeente Oldebroek


In de buurt Julianapark en de omgeving van de Fazantenlaan in Wezep staan verkeersborden met de tekst: Attentie! Whatsapp buurtpreventie.

In deze twee buurten wordt de veiligheid in de directe leefomgeving vergroot door Whatsapp groepen. Via een Whatsapp groep bevorderen buurtbewoners de veiligheid in de buurt door samen alert te zijn op verdachte situaties en elkaar daar waar nodig te alarmeren.

Whatsapp groepen

In het Julianapark is sinds januari 2016 een Whatsapp groep gestart nadat inwoners uit deze buurt voorlichting over buurtpreventie kregen van de wijkagent. Via deze Whatsapp groep kunnen buurtbewoners elkaar alarmeren over verdachte situaties. Ook in de Fazantenlaan en omliggende straten is
een dergelijke Whatsappgroep in het leven geroepen. In beide buurten staat een verkeersbord met daarop de tekst: Attentie! Whatsapp buurtpreventie!

Een veiligere buurt

Iedereen kan besluiten een Whatsapp groep op te richten met buurtgenoten om op die manier zijn of haar buurt veiliger te maken. De politie adviseert om in het geval van een verdachte situatie te werken via de SAAR-methode (Signaleren - Alarmeren via 112 - Appen - Reageren). Meer informatie
hierover is te vinden op www.wabp.nl. De Whatsapp groepen zijn geen vervanging voor het contact met de politie.