Mogelijkheid voor omwisselen trekkercertificaat bijna verlopen - gem..


Tot en met 30 juni 2016 is het nog mogelijk om uw trekkercertificaat om te wisselen voor een categorie T op het rijbewijs. Als u niet op tijd bent, moet u een theorie- en praktijkexamen doen.

Sinds 1 juli 2015 is het rijbewijs uitgebreid met een categorie T. Met deze categorie op uw rijbewijs mag u een land- en bosbouwtrekker (LBT) en een voertuig met beperkte snelheid (MMBS) besturen op de openbare weg. Nu mag dit nog met een trekkercertificaat, maar per 1 juli 2016 is de
categorie T verplicht.

Hoe vraag ik het aan?

Op de website www.rdw.nl vindt u uitgebreide informatie over het omwisselen van het trekkercertificaat. Daar kunt u ook een aanvraagformulier downloaden.

Bent u te laat met omwisselen? De enige manier om dan de categorie T op uw rijbewijs te krijgen is door te slagen voor een theorie- en praktijkexamen. Meer informatie hierover vindt u op www.cbr.nl.

De omwisseling van uw trekkercertificaat bij de RDW is gratis. Voor de aanvraag van de eigen verklaring bij het CBR en de aanvraag voor een nieuw rijbewijs bij de gemeente betaalt u wel.