Omgevingsvisie Kromme Rijngebied ter inzage van 23 juni t/m 24 augus..


Datum: 21 juni 2016

Het ontwerp van de Omgevingsvisie Kromme Rijngebied ligt van 23 juni t/m 24 augustus 2016 voor iedereen ter inzage in de gemeentehuizen van Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede.

Daarnaast kun u het ontwerp van de visie ook raadplegen door naar Omgevingsvisie Kromme Rijngebied of naar www.ruimtelijkeplannen.nl te gaan.

Buitengebied Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede

De Omgevingsvisie Kromme Rijngebied heeft betrekking op het gemeenschappelijke buitengebied van de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. De visie geeft aan in welke richting de drie gemeenten willen dat het gebied zich ontwikkelt. Het document vormt de basis voor hoe de gemeenten
initiatieven in het gebied vanuit verschillende rollen oppakken en inhoudelijk beoordelen.

Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede willen met het document vooral de samenleving uitnodigen om initiatieven in te dienen die helpen bij het invullen van de visie. Zij zetten daarbij vooral in op duurzaamheid, innovatie, landbouw en recreatie. De drie gemeenten willen maatwerk leveren,
rekening houdend met de bestaande gebiedskwaliteiten, die waar mogelijk verbeteren en tot slot per initiatief een zorgvuldig proces met omwonenden doorlopen voordat ze besluiten nemen over een initiatief.

De visie maakt geen concrete ontwikkelingen en/of bouwplannen mogelijk. Zulke plannen zullen altijd een zelfstandige ruimtelijke procedure moeten doorlopen. Ze moeten dan wel aansluiten op deze visie.

Dialoogsessies

Na afloop van de inspraakperiode organiseren de gemeenten een aantal dialoogsessies. Met als doel om ideeen, kennis en kunde uit de samenleving op te halen en daarmee de visie te verbeteren. Wanneer die sessies plaatsvinden is nog niet bekend. De gemeenten zoeken nog inwoners, partijen en
organisaties die actief mee willen doen. De inspraakreacties zijn bepalend voor de agenda van deze sessies.

Indienen reactie

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een reactie indienen bij de gemeenteraden van (een van) de betrokken gemeenten. De reacties worden worden meegewogen bij de opstelling van de definitieve visie of ze vormen de aanleiding voor uitnodigingen voor de dialoogsessies.

Uiteindelijk wordt de visie aan de gemeenteraden ter vaststelling aangeboden.