A15 muurvast na ongelukken Noordtunnel en Gorinchem


21 juni 2016, 18:28

Twee ongelukken op de A15 vanuit Rotterdam naar Gorinchem zorgen dinsdagmiddag voor grote problemen voor het verkeer. Al met al staat er inmiddels 25 kilometer file na ongelukken bij de Noordtunnel en knooppunt Gorinchem. De vertraging loopt op tot anderhalf uur.

Verkeer vanuit Rotterdam naar Midden-Nederland kan beter omrijden via Gouda (A20/A12). Verkeer dat doormoet naar Nijmegen kan beter voor de route via de A59 (Waalwijk) kiezen. Hoewel niet filevrij (avondspits) schiet dat beduidend beter op.

Noordtunnel

In de Noordtunnel gebeurde rond 16.30 uur een ongeluk met een vrachtwagen. De truck staat middenin de tunnel op twee rijstroken. Rijkswaterstaat hoopt *m rond 19.00 uur weggetakeld te hebben. Tot die tijd is er maar een rijstrook open voor het passerende verkeer.

Knooppunt Gorinchem

Een stuk verderop ging het vervolgens ook mis. Op knooppunt Gorinchem kwamen meerdere personenauto*s met elkaar in aanrijding op de parallelbaan. Ten minste een persoon raakte hierbij gewond. De afwikkeling van dit ongeluk duurt waarschijnlijk tot 20.00 uur.

Foto: (c) VID