Weer kan verkeer alweer dwarszitten


21 juni 2016, 20:08

Weggebruikers zijn nog altijd niet verlost van hinder door het slechte weer. Zware onweersbuien kunnen vooral donderdag voor problemen gaan zorgen.

De lucht wordt de komende dagen zeer warm maar blijft tegelijkertijd onstabiel. Dit staat volgens het KNMI garant voor stevige onweersbuien. Mogelijk valt woensdag al een enkele bui, maar donderdag en vrijdag is die kans nog groter. De onweersbuien kunnen gepaard gaan met hagel en zeer veel
regen. De VID waarschuwt automobilisten vooral voor hinder door overstroomde wegen, watergladheid en slecht zicht. Snelheid aanpassen en voorzichtig rijden is het advies.

Herhaling van zetten

Het slechte weer is een herhaling van zetten. De afgelopen maand zorgden hoosbuien vooral in het binnenland geregeld voor grote verkeersoverlast. Zo spoelde begin juni een talud van de A74 bij Venlo weg. Ook diverse snelwegen liepen onder water, zoals de A20 bij Rotterdam en de A73 bij
Roermond. Met de hoosbuien die worden verwacht kan dat -zeker gezien de regionaal verzadigde bodem- deze week opnieuw gebeuren.

Foto: (c) VID