Alcami kondigt uitbreiding laboratoriumdiensten aan in hoofkantoor in Wilmington, NC

dinsdag 21 juni 2016 16:56 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

WILMINGTON, North Carolina, 21 juni 2016 /PRNewswire/ -- Alcami, een vooraanstaand leverancier van maatwerk diensten en producten aan de farmaceutische- en biotechnologische industrie, maakte vandaag bekend dat het, teneinde aan de vraag uit de markt en van klanten te kunnen voldoen, ingrijpende maatregelen heeft genomen om de capaciteit van de laboratoriumdiensten uit te breiden. Zo zal ongeveer 5.000 vierkante feet van het huidige Technology Center in Wilmintong, NC worden omgebouwd om dienst te gaan doen als nieuwe laboratoriumruimte.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO]

De nieuwe latoratoriumruimte zal worden gebruikt voor het uitvoeren van oplosbaarheidstests (apparaat I, II, III, IV en intrinsieke oplosbaarheid), Karl Fischer-tests (luchtvochtigheid gecontroleerde ruimte) en microbiologische tests, evenals voor de ontwikkeling van formuleringen. De nieuwe ruimte betekent een capaciteitsuitbreiding van 15% voor oplosbaarheid en creeert nieuwe capaciteit voor geautomatiseerde UV-bemonstering. Het laboratorium zal naar verluid nog verder worden uitgebreid met de bouw van een nieuw pand, conform de aankondiging van november 2015. Dit nieuwe pand is bedoeld om de capaciteit en flexibiliteit te verhogen teneinde aan de behoeftes van klanten te kunnen voldoen. Om de efficientie nog verder te verhogen zal de fysieke uitbreiding gepaard gaan met de invoering van de Lean Six Sigma 5S- en Lean-principes. Een op de vijf laboratoriumruimtes heeft al een volledige redesign/proces-optimalisatie doorlopen en de overige laboratoria zullen dit proces tegen einde 2016 hebben afgerond.

Naast de wijzigingen op faciliteitsgebied blijft Alcami ook investeren in materiaal en personeel. Zo is de omvang van de ontwikkelteams sinds januari 2015 met 10% toegenomen. Daarnaast werd $1,6 miljoen geinvesteerd in state-of-the-art apparatuur en materiaal, zoals:

-- Dionex-apparatuur voor ionchromatografie - een 25% capaciteitsverhoging voor het uitvoeren van ionchromatografie-tests

-- In-line UV-automatisering voor de verbetering van de kwaliteit en efficientie van oplosbaarheidtests

-- Agilent 7900 ICP-MS - 50% capaciteitsverhoging, er zijn plannen om in de komende 12 maanden nog meer units toe te voegen in Edison en St. Louis

-- Coulochem detector voor ionchromatografie, dit is een nieuwe capaciteit

-- Speciale detectoren (Evaporative Light Scattering Detector en Charged Aerosal Detector) toegevoegd in de labs in Wilmington en Durham om de capaciteit te verhogen

-- MicroSEQ(R) -bibliotheek en een Applied Biosystems/Hitachi 3500 Genetic Analyzer voor het succesvol identificeren van micro-organismes op soortniveau. Het systeem is ideaal voor het monitoren van het milieu, het uitvoeren van verontreinigingonderzoek en hoofdoorzaakanalyses, evenals voor het testen van grondstoffen.

De onderneming heeft eveneens haar dienstverlening uitgebreid voor het testen van stabiliteit door een extra ruimte van 2.000 kubieke feet te realiseren en de installatie van nieuwe controlesystemen in alle ruimtes. Daarnaast werd een state-of-the-art REES bewakingssysteem geinstalleerd om de veiligheid en integriteit van alle stabiliteitsmonsters van klanten te allen tijde te kunnen waarborgen.

Alcami is een toonaangevende firma die snel reageert op veranderende wet- en regelgeving, zoals de nieuwe richtlijnen voor onderzoek naar misbruikvoorkoming en het uitvoeren van elementaire verontreiningingstests. De onderneming beschikt eveneens over de expertise voor het uitvoeren van API/standaard identificatie-onderzoek, intrinsieke oplosbaarheidsevaluatie, vergelijkend semivast onderzoek, filtervalidatie ter ondersteuning van de medicijnproductie en onderzoek ter ondersteuning van de microbiologische kwaliteit van de medicatie na penetratie van het omhulsel voor het voorbereiden van de dosis voorafgaand aan toediening aan de patient.

Alcami kondigde enige tijd geleden al aan dat alle laboratoriumlocaties voortaan ook op zaterdag monsters aan klanten zal leveren. Zo wordt kostbare tijd benut en weet Alcami zicht bevrijd van de zorg inzake de opslag en/of handling van de monsters. Deze verandering zal een aanzienlijke impact hebben op de kritieke deadlines van klantprojecten en de sales- en projectmanagementteams zullen helpen daarvan het bewijs te leveren.

Alcami blijft voortdurend investeren in diens mensen, de technologie, capaciteit en faciliteiten om de dienstverlening aan de klant steeds weer te verbeteren - van de klinische tot de commerciele fase.

OVER ALCAMI AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn gefuseerd om samen Alcami te vormen. De superieure en uitgebreide dienstverlening van de onderneming is gericht op ontwikkeling en productie voor de farmaceutische industrie. Alcami beschikt wereldwijd over zeven locaties en de gecombineerde capaciteiten omvatten API-ontwikkeling en productie, vaste stofchemie, ontwikkeling van formulering, analytische ontwikkeling en testdienstverlening, klinische en commerciele productie in gerede toedieningsvorm (orale vaste toediening en parenteraal), verpakking en stabiliteitsdienstverlening.

Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO

Alcami

CONTACT: CONTACTPERSOON: Catherine Hanley, Corporate Communications, +1910.254.7273, catherine.hanley@alcaminow.com, www.alcaminow.com

Web site: http://www.alcaminow.com/

*

*

*

*