Zeven hoogleraren krijgen dubbelbenoeming tijdens Medical Delta Event

Zeven hoogleraren krijgen dubbelbenoeming tijdens Medical Delta Event

21 juni 2016 | PERSBERICHT

Zeven hoogleraren krijgen een dubbelbenoeming bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft en/of het Erasmus MC. Alle hoogleraren spreken tijdens een oratiemarathon uit wat zij vanuit hun eigen vakgebied bijdragen aan vernieuwingen in de medische technologie en de impact daarvan op de zorg.

Met de benoemingen wordt een brug geslagen tussen de medische wereld in Rotterdam en Leiden en die van de technologie in Delft. Door voortschrijdende technologische innovatie wordt het steeds beter mogelijk om het allerkleinste niveau van het menselijk lichaam (DNA cel niveau) te begrijpen en het effect van medicijnen, levensstijl en medische behandelingen op individueel persoonlijk niveau te onderzoeken.

Evenement

De dubbelbenoemingen vinden plaats tijdens het Medical Delta Event 2016. Dat evenement wordt ieder jaar bezocht door 350 topwetenschappers, ingenieurs, medici, ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid. Het is de tweede keer in de academische geschiedenis dat een dubbelbenoeming plaatsvindt. De eerste keer was in 2014, toen elf hoogleraren hun Medical Delta-benoeming ontvingen.

Innovaties

Samenwerking tussen de eerdere Medical Delta-hoogleraren heeft gezorgd voor innovaties op het gebied van bijvoorbeeld minimaal invasieve behandelingen en 3D-prints van het menselijk lichaam. De zeven nieuwe Medical Delta-hoogleraren zijn:

* Prof. Cock van Duijn, Erasmus MC en Leiden Universiteit

* Prof. Jean Philippe Pignol, Erasmus MC en TU Delft

* Prof. Claire Wyman, Erasmus MC en TU Delft

* Prof. Thomas Hankemeier, Leiden Universiteit en Erasmus MC

* Prof. Marileen Dogterom, TU Delft en Leiden Universiteit

* Prof. Corrie Marijnen, LUMC en TU Delft

* Prof. Rob Nelissen, LUMC en TU Delft