Delegatieleden van de Eerste Kamer ontmoeten inwoners van Saba

Op woensdag 20 april 2016 hebben inwoners van Saba gesproken met de delegatieleden van de Eerste Kamer, die op dit moment op werkbezoek zijn in Caribisch Nederland. Tijdens deze bijeenkomst, die werd gehouden in Breadline Plaza, konden inwoners van Saba hun persoonlijke ervaringen, zorgen, wensen en verwachtingen voor de toekomst delen.

De delegatie van Eerste Kamer leden, die uit 12 kamerleden en ondersteunend personeel bestaat, had ook ontmoetingen met de wetgevende en bestuurlijke raden van het openbaar lichaam Saba.

De leider van de delegatie van de Eerste Kamer, Ruard Ganzevoort, zei dat het duidelijk is dat ieder eiland anders is. Daarom zijn de zorgen van de inwoners van Saba anders dan die van Bonaire, hoewel er ook enige overeenkomsten zijn.

Op 21 juni 2016 zal in de Eerste Kamer worden gedebatteerd met de Nederlandse regering over de betekenis van de integratie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba in het Nederlandse staatsbestel. Zij zullen ook debatteren over de reactie van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, op het evaluatierapport van de commissie Spies.