Besparingscalculator laat zien hoe de raad geld kan besparen


DEN HAAG - De gemeenteraad let altijd op de centen. Een instrument dat daarbij kan helpen is de besparingscalculator. Deze geeft aan gemeenteraden aan hoe geld bespaard kan worden door papierloos te vergaderen. De calculator brengt in beeld hoe de kosten van papier- en personeel verlaagd
kunnen worden.

Wie meer wil weten over de besparingscalculator kan terecht op de vernieuwde website van Notubiz. De site van de digitale serviceverlener voor vergaderen biedt ook de mogelijkheid om live-uitzendingen van gemeenteraadsvergaderingen te bekijken. Op een overzichtskaart is te zien welke
raadsvergaderingen live in de uitzending zijn. Door er op te klikken, kun je de raadsvergadering volgen op computer, tablet en/of telefoon. Notubiz verzorgt de live-uitzendingen van de vergaderingen van 250 gemeenteraden, provinciale staten en waterschappen.

Kennispartner Notubiz

Notubiz is kennispartner van Raadslid.Nu. De kennispartnerrelatie is er op gericht dat gemeenteraden en raadsleden goed en effectief worden ondersteund in hun werkzaamheden.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 22 juni 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!