Investeer ook in de regio's voor betere mobiliteit

Het CDA wil dat minister Schultz (VVD) van infrastructuur de oproep voor meer geld voor mobiliteit door de nationale coalitie van maatschappelijke organisaties ondersteunt. Daartoe deed CDA woordvoerder Martijn van Helvert vandaag de oproep tijdens het debat met de minister over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

De mobiliteitscoalitie wil op korte termijn aanzienlijk meer geld voor meer verbindingen, betere doorstroming en meer comfort. De organisaties die samen het grootste deel van `Mobiel Nederland' vertegenwoordigen, menen dat extra investeren in onze mobiliteit de stagnatie voorkomt en het werk van mensen en hun sociale leven makkelijker, comfortabeler en succesvoller maakt.

Het CDA wil dat het geld daar terecht komt waar het ook echt nodig is. Niet alleen in de Randstad, maar ook in de regio's. Om de meest urgente knelpunten in Nederland op te lossen. `Extra geld voor infrastructuur is hard nodig, daar dring ik al langer op aan. Maar we moeten dat geld ook goed besteden dus kijk ik liever naar de inhoud. Eerder heb ik aangedrongen op een totaaloverzicht van wat we nodig hebben om de komende jaren niet stil te staan,' aldus van Helvert.