Cees Akker uit Schoonoord ontvangt Koninklijke Onderscheiding


donderdag 23 juni 2016

* Foto's: Herman Woltersom Foto's: Herman Woltersom
* Foto's: Herman Woltersom Foto's: Herman Woltersom

Cees Akker uit Schoonoord ontving op donderdag 23 juni een Koninklijke Onderscheiding van loco-burgemeester Joop Brink. Akker werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inspanningen op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied in de afgelopen 33 jaar. De onderscheiding werd
uitgereikt tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Alle Schoonoorders' bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord.

Cees Akker zet zich al ruim 33 jaar in op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Hij doet veel voor de cultuur en geschiedenis van Drenthe, met name in Schoonoord en omstreken. Hij betekent heel veel voor het openluchtmuseum Ellert en Brammert en het toerisme in Schoonoord.

Hij weet mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren. Maar steekt ook zelf, ondanks zijn hoge leeftijd, nog altijd de handen uit de mouwen. Niets is hem teveel. Hij is een door velen gewaardeerd persoon. Mede door zijn enorme inzet is het openluchtmuseum een grote toeristische
trekpleister van de gemeente Coevorden met een bezoekersaantal van 58.000 per jaar.

De Stichting Openluchtmuseum Ellert en Brammert is samen met een aantal vrijwilligers in staat een collectie in stand te houden die zicht geeft op het landleven in vroeger tijden, maar ook om hier een dynamiek aan te geven die het blijvend interessant maakt.