De fotoserie Snel, licht en groen geeft de essentie van de toekomst van het bouwen weer

donderdag 23 juni 2016 10:03 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

HELSINKI, June 23, 2016 /PRNewswire/ --

Metsae Woods fotoserie, in samenwerking met de bekroonde Finse fotograaf Kimmo Syvaeri, legt de esthetische eigenschappen van hout vanuit een nieuw perspectief vast, maar er schuilt ook een diepere betekenis achter. Megatrends zoals verstedelijking en klimaatverandering zijn nieuwe uitdagingen voor de bouwsector. Het is hoog tijd om de mogelijkheden van hout met andere ogen te bekijken. Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier: http://www.multivu.com/players/uk/7867151-metsa-wood-photo-series-future-of-building/ [http://javascript:void(0); ] De manier waarop we nu en in de toekomst bouwen is van cruciaal belang, niet alleen voor het klimaat en het menselijk welzijn, maar ook voor economische groei en welvaart. Met een inspirerende fotoserie - die tijdens een tentoonstelling op 16 juni in premiere ging, heeft Metsae Wood tot doel de wereldwijde bouwsector uit te dagen om mee te gaan in de ontwikkeling van snelle, lichte en groene oplossingen voor de bouwsector. In de praktijk betekent dit dat van elke mogelijkheid om voor duurzamere, materiaal-efficientere en productievere bouwmethoden te kiezen actief gebruik gemaakt moet worden. De essentie van snel, licht en groen bouwen manifesteert zich in de foto's van Kimmo Syvaeri, die door middel van zijn kunst bouwprofessionals hoopt te inspireren. "Gebouwen worden tegenwoordig gemaakt om langdurig te blijven staan en hebben een grote impact op de omgeving waarin we leven. Ik hoop dat mijn werk architecten, ontwerpers en andere professionals in de bouw aanspreekt en hen uitdaagt om hun ambities te verhogen. Hout is een fantastisch materiaal: duurzaam, esthetisch en het voelt natuurlijker dan beton of metaal. Natuurlijk bedoel ik niet dat alles moet worden gebouwd van hout. Vanwege de vele verbazingwekkende kwaliteiten zou hout echter altijd als mogelijk alternatief moeten worden overwogen," stelt Syvaeri.

Vertrouwde architectonische en conceptuele benaderingen trekken aandacht

De serie bestaat uit foto's met zowel architectonische als meer conceptuele thema's. Syvaeri onthult dat de schijnbaar moeiteloze en eenvoudige beelden veel planning van het hele creatieve team vergden.

Elke foto in de serie biedt reele inzichten, die relevant zijn voor het bouwen met hout, maar laat ook ruimte voor meer persoonlijke reacties en interpretaties. Het beroemde Wall Street in New York City kan met veel verschillende zaken geassocieerd worden, maar in deze context worden we eraan herinnerd dat we, met het oog op de toenemende verstedelijking en migratie naar steden, hoger, sneller en duurzamer zullen moeten bouwen. Een beeld van een stuk hout, versierd met een vlamachtig patroon, heeft ook een diepere betekenis in de context van bio-energie; hedendaagse houtproducten kunnen worden geproduceerd op een manier die meer bio-energie genereert dan ze verbruiken

"Deze beelden zijn een interessante combinatie van het vertrouwde en het onverwachte. Wanneer bekende gebouwen en herkenbare vormen en symbolen opnieuw voorgesteld worden alsof ze van hout gemaakt zijn, zorgt dat voor een contradictie, maar geeft het tegelijkertijd een ander - hopelijk inspirerend - perspectief op de toekomst van gebouwen", zegt Syvaeri.

Een eerbetoon aan de esthetische aspecten van hout

In de loop van de tijd heeft Metsae Wood ingezien dat de bestaande beelden van het bouwen met hout de esthetische kant ervan niet volledig weergeven. De beelden waren te vaak bot, industrieel en misten een diepere betekenis. Syvaeri en zijn creatieve team verdiepten vakkundig de focus van de serie, waardoor het een eerbetoon is geworden aan de schoonheid van hout - en de manieren waarop het al onze zintuigen kan aanspreken.

"We voelen ons verbonden met hout omdat het leeft - net als wij. Houtconstructies combineren moeiteloos sterkte met esthetiek, en thermische beveiliging met voordelen voor het milieu. Bomen - de bron van hout - zijn echt een prachtig iets. Ze gaan daarna door een heel industrieel proces, en krijgen een nieuw leven als esthetische bouwelementen. De fotoserie is een eerbetoon aan deze 'kring van schoonheid' - hoe de juiste combinatie van technologie en design de intrinsieke schoonheid van het hout kan vastleggen", besluit Syvaeri. Kimmo Syvaeri is een bekroonde Finse fotograaf en grafisch ontwerper met meer dan 16 jaar ervaring. Syvaeri heeft al vele jaren met Metsae Group en Metsae Wood samengewerkt ter bevordering van het bouwen met hout. De fotoserie Snel, licht en groen ging tijdens een tentoonstelling op 16 juni op het hoofdkantoor van Metsae Group in Espoo, Finland in premiere.

Meer informatie over Kimmo Syvaeri: http://www.kimmosyvari.com

Meer informatie over Snel, licht en groen bouwen met hout: http://www.metsawood.com/publications Foto's: http://databank.metsagroup.com/l/9P7t8ZF8R9_F

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Henni Rousu, Marketing Manager, Metsae Wood, mobiele telefoon: +358-(0)-40-5548388, henni.rousu@metsagroup.com . Christine Kraft, Cohn&Wolfe, t. +31-20-676-8666 christine.kraft@cohnwolfe.nl

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160622/382347 )

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160622/382347

Video: http://www.multivu.com/players/uk/7867151-metsa-wood-photo-series-future-of-building

Metsa Wood

*

*

*

*