Chez Benali, Marokko in 6 gerechten: Het heilige brood


In het NPO 2-programma Chez Benali reizen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida in zes afleveringen langs de geuren, geheimen en verhalen van Marokko en zijn keuken. Hun culinair-historische ontdekkingsreis brengt het echtpaar langs de kleurrijke en bewogen historie van Marokko en
laat hen bijzondere personen ontmoeten. In elke aflevering staat een gerecht centraal, van Arganolie tot Bastilla. In deze vijfde aflevering: het heilige brood.

Marokko heeft een eeuwenlange traditie van het maken van eigen brood. Dat is ook niet verwonderlijk, want het land heeft een ideaal klimaat voor het telen van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel `de graanschuur van Rome' genoemd.

Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Het brood wordt met meer respect behandelt dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden. Het staat voor samenleving, leven en is een gift van god.

Abdelkader en Saida willen hier meer van weten en reizen in deze aflevering onder andere naar het best bewaarde geheim van Marokko; Ait Bouguemes, de gelukkige vallei. In deze prachtige, vruchtbare vallei is het alsof de tijd heeft stil gestaan. De mensen hier zijn volledig zelfvoorzienend en
helpen Abdelkader en Saida een handje mee.

Chez Benali, dinsdag 12 juli om 20.25 uur op NPO 2.


Programma

* Chez Benali

Meer informatie

* Matthijs de Bruijn

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880