De nieuwste zonnebriltrends dit jaar

vrijdag 24 juni 2016 14:45 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

AMSTERDAM, June 24, 2016 /PRNewswire/ --

Op de 'Internationale Dag van de Zonnebril' ligt Edel-Optics een tipje van de sluier op over welke vormen, kleuren en afwerkingen dit jaar in de mode zijn. "Deze zomer zullen we overal panto- en vlinderbrillen zien verschijnen," zegt Phil Thomas, brillenspecialist bij de online brillenwinkel Edel-Optics [https://www.edel-optics.nl ]. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor ronde brilmonturen met bovenaan licht afgevlakte glazen. "Vrouwen kiezen daarbij vaak voor een iets groter model met een vrouwelijke uitstraling. Maar zo groot als de zonnebrilmodellen van vorig jaar gaat de trend van deze zomer niet," beschrijft Thomas een van de trends van een lifestyleaccessoire waaraan dit jaar zelfs over de hele wereld een dag, namelijk 27 juni, gewijd wordt.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382711 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382710 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382712 )

De nieuwe trend: matte kleuren en kleurrijke glazen

Naast een ronde vorm vallen ook de monturen met matte kleuren op. Hiermee volgen ze de trend van de mat gelakte auto's die je ondertussen overal ter wereld ziet rijden. "Dit model oogt zachter en blijft meer op de achtergrond, " aldus brillenexpert Thomas. Dit helemaal in tegenstelling tot de modellen met gespiegelde glazen. Terwijl de kleuren blauw, oranje en groen nog altijd de plak zwaaien, zien we dit jaar kleurschakeringen opduiken, dat wil zeggen dat het glas naar de onderkant toe transparanter wordt. Een klein lichtpuntje dus voor zij die wanhopig proberen om hun gesprekspartner in de ogen te kijken.

Een nichemarkt: duurzame zonnebrillen

Phil Thomas, de brillenexpert van Edel-Optics merkt ook een nieuwe trend op bij de gebruikte materialen. Het montuur van een zonnebril in 2016 bestaat niet langer uit een component: de beugels zijn vervaardigd van kunststof, het montuur van metaal. En zelfs de veganisten vinden dit jaar een zonnebril die past bij hun levensstijl: een bril die is vervaardigd zonder dierlijke producten. Het volledige montuur bestaat uit fairtradehout. "Deze markt is echter nog zeer beperkt", zegt Thomas.

Wie liever op veilig speelt, kiest voor een klassieke zonnebril, zoals de pilotenbril van Ray-Ban. Dit brillenconcern heeft dit jaar de modellen Round Metal en Club Round laten samensmelten in het model Club Round dat ook verkrijgbaar is met gekleurde glazen. "Hier werd zeer diep in de modeschatkist gedoken", volgens de online expert Thomas. Bij Gucci worden bloemrijke patronen en de beroemde groen-rode kleurencombinatie vereeuwigd in de beugels. Versace daarentegen laat dit jaar zijn logo, het hoofd van Medusa, prijken op het hoofd van de brildraagsters. Brillen die het in 2016 ook heel goed doen, zijn de modellen van Burberry, een brillenontwerper die in dit seizoen normaliter geen furore maakt maar duidelijk wel aan een opmars bezig is," aldus Thomas Presskit: https://www.dropbox.com/sh/irbadjxf2h61s4n/AACAhVA2B-A-ggvysgFwHP8Ua?dl=0

http://www.edel-optics.nl

Persvoorlichting: voor meer informatie, vragen en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Edeloptics GmbH, Katharina Kath c/o Publiplikator GmbH, Tel.: +49-(0) 30-200-898-28, fax: +49-(0)030-200-898-99, e-mail:kath@publiplikator.de

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382711

http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382710

http://photos.prnewswire.com/prnh/20160623/382712

Edeloptics GmbH

*

*

*

*