KBC Ancora : Katelijn Callewaert wordt gedelegeerd bestuurder voor KBC Ancora

Gereglementeerde informatie, Leuven, 24 juni 2016 (17.40 CEST)

Katelijn Callewaert wordt gedelegeerd bestuurder voor KBC Ancora

Leuven, 24 juni 2016 - Mevrouw Katelijn Callewaert werd op 24 juni 2016 benoemd tot gedelegeerd bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij, met een deeltijds mandaat. Zij zal vanaf 3 augustus van dit jaar de heer Luc Discry vervangen, die dan de statutaire leeftijdsgrens bereikt. Katelijn Callewaert vervoegt Franky Depickere die voltijds gedelegeerd bestuurder is van Almancora Beheersmaatschappij NV, de statutair zaakvoerder van KBC Ancora Comm.VA.

De selectieprocedure werd gevoerd met het oog op continuiteit. Voor de Raad van Bestuur was een voortzetting van de hoogstaande kwaliteit van het management van KBC Ancora, die een belangrijke deelneming in KBC Groep aanhoudt, primordiaal. Gelet op haar nieuwe functie is mevrouw Callewaert teruggetreden als onafhankelijke bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij. De procedure werd opgestart om in haar vervanging te voorzien.

Katelijn Callewaert is geboren in 1958. Zij behaalde het diploma van Licentiaat in de Rechten aan de Rijksuniversiteit van Gent. Daarnaast behaalde zij een Graduaat in de Fiscale Wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool te Brussel. Zij was van 1981 tot eind 2014 werkzaam bij PwC Tax Consultants sccrl-bcvba, waar zij sinds 1991 bestuurder was en de functie van Tax Director Global Compliance Services uitoefende. Zij was daarnaast ook lid van de TLS (Tax and Legal Services) HR Board van PwC Tax Consultants. Verder was zij lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB-IEC), zetelde zij in verschillende commissies van het IAB-IEC en was zij lid van de International Fiscal Association (IFA) en van de Beroepsvereniging voor Fiscale en boekhoudkundige beroepen van Brabant (BAB Brabant). Zij was tevens docent aan en is lid van de examencommissie aan de Fiscale Hogeschool te Brussel.

De aanstelling van Katelijn Callewaert als gedelegeerd bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij brengt een einde aan haar mandaat van voorzitter van de Raad van Bestuur. Mevrouw Callewaert wordt vanaf 24 juni 2016 opgevolgd als voorzitter van de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij door de heer Jules Stuyck.

Jules Stuyck, voorzitter van Almancora Beheersmaatschappij: "Sinds mijn benoeming tot onafhankelijk bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij in 2013 heb ik Katelijn Callewaert leren kennen als een uitstekend collega-bestuurder en voorzitter. Ik kijk er alvast naar uit om samen met de andere bestuurders in deze nieuwe constellatie verder te bouwen aan onze missie van kernaandeelhouder van KBC Groep."

Franky Depickere, voltijds gedelegeerd bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij: "Uit naam van de Raad van Bestuur en het management van Cera en uit mijn persoonlijke naam wil ik Luc Discry van harte danken voor de voorbije jaren. Met de benoeming van Katelijn Callewaert tot gedelegeerd bestuurder is er een uitstekende opvolging verzekerd en zullen Cera en KBC Ancora hun rol binnen de KBC-groep verder ten volle kunnen spelen."

---------------------------------

KBC Ancora is een beursgenoteerde vennootschap die ongeveer 18,5% van de aandelen in KBC Groep bezit en die samen met Cera, MRBB en de Andere Vaste Aandeelhouders zorgt voor de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van de KBC-groep. Als kernaandeelhouders van KBC Groep hebben ze daartoe een aandeelhoudersovereenkomst gesloten.

Financiele kalender:

26 augustus 2016 (17.40 CEST) Jaarlijks communique boekjaar 2015/2016

27 september 2016 (17.40 CEST) Jaarverslag 2015/2016 beschikbaar

28 oktober 2016 Algemene Vergadering

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels op de website www.kbcancora.be.

KBC Ancora Investor Relations & Pers contact: Jan Bergmans tel.: +32 (0)16 27 96 72 e-mail: jan.bergmans@kbcancora.be

persbericht (PDF) Jun 24, 2016

HUG#2023016 KBC Ancora

KBC AncoraPhilipssite 5, P.O. Box 10, 3001 Leuven, Belgium

* T. +32 (0)16 27 96 72 * F. +32 (0)16 27 96 94