Fair Fund zal bepaalde investeerders in American Depository Shares in BP plc compenseren

WASHINGTON, 24 juni 2016 /PRNewswire/ -- RCB Fund Services LLC, de Distributeur voor het BP plc ("BP") Fair Fund (Het "BP Fair Fund"), kondigt de opening aan van het schadebehandelingsproces voor het BP Fair Fund. Het BP Fair Fund werd opgezet door de United States Securities and Exchange Commission ("SEC") om $525 miljoen aan boetegelden uit te delen aan investeerders die schade hebben ondervonden als gevolg van de materiele misleidingen en omissies aangaande de hoeveelheid olie die de Golf van Mexico instroomde als gevolg van de explosie op het offshore olieplatform Deepwater Horizon. Overeenkomstig het Distributieplan (het "Plan"), dat door de SEC is goedgekeurd op 3 februari 2016, zal het BP Fair Fund investeerders compenseren die schade hebben ondervonden als gevolg van de aanschaf van BP American Depositary Shares ("ADS") via een Amerikaanse aandelenbeurs, tussen 26 april 2010 en 26 mei 2010, en die voldoen aan de voorwaarden van het Plan. Het Plan bevat een beschrijving van alle voorwaarden voor geschiktheid en andere voorwaarden voor deelname en is hier toegankelijk: www.bpfairfund.com [http://www.bpfairfund.com/] of www.sec.gov [http://www.sec.gov/].

Video - http://origin-qps.onstreammedia.com/origin/multivu_archive/PRNA/ENR/BP_SEC_V1.mp4

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150507/214614LOGO

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150507/214615LOGO

Wie komt in aanmerking voor deelname aan het Fair Fund? Iedere persoon of entiteit die BP ADS via een Amerikaanse beurs heeft aangeschaft in de periode van 26 april 2010 tot en met 26 mei 2010 komt in aanmerking voor compensatie vanuit het BP Fair Fund, onderhevig aan bepaalde andere beperkingen voor geschiktheid die in het Plan uiteengezet zijn.

In aanmerking komende effecten BP American Depositary Shares - (BP) CUSIP: 055622104

Bepaling van toepasselijke verliezen Het compensatiebedrag zal worden vastgesteld aan de hand van het allocatieplan dat in het Plan is opgenomen en zal verschillen, op basis van de exacte transactiedata in BP ADS tijdens de relevante periode, het aantal BP ADS dat is aangekocht en/of verkocht, en de totale dollarwaarde van in aanmerking komende claims die zijn ingediend bij het BP Fair Fund.

Hoe meld ik me aan? Om in aanmerking te komen voor compensatie moet u een ingevuld schadeformulier en ondersteunende documentatie op of voor de deadline voor claims insturen. De eenvoudigste en snelste manier om deel te nemen is om online een claim in te dienen via de website van BP Fair Fund: www.bpfairfund.com [http://www.bpfairfund.com/]. Als u om welke reden dan ook niet in staat bent uw claim online in te dienen, kunt u een kopie van het schadeformulier downloaden van de website en uitprinten, en het ingevulde formulier naar het BP Fair Fund sturen op het onderstaande adres. U kunt de Distributeur ook vragen om u een schadeformulier toe te sturen door te bellen met ons gratis nummer (866) 344-7868, of door een email te sturen naar info@bpfairfund.com [mailto:info@bpfairfund.com].

Deadline Indiening Claim Schadeformulieren moeten een poststempel hebben van voor middernacht 13 september 2016. Als u hulp nodig hebt bij het invullen van het schadeformulier neem dan contact op met de Distributeur of ga naar www.bpfairfund.com [http://www.bpfairfund.com/]

Meld u nu aan! BP Fair Fund, P.O. Box 6980, Syracuse, NY 13217-6980. Gratis nummer: +1 (866) 344-7868.

RCB Fund Services LLC

Web site: http://bpfairfund.com/