Bezorging aanslagen gemeentelijke heffingen


20 juni 2016
Afbeelding WOZ

Eind juni verstuurt de gemeente aanslagen gemeentelijke heffingen met WOZ-beschikkingen. Inwoners en bedrijven die nog geen aanslag voor 2016 ontvingen, ontvangen deze misschien nu. Misschien ontvangt u ook een aanslag voor 2015 of 2014. U hebt deze dan nog niet eerder ontvangen.

Waarom een aanslag?

Alle inwoners van 's-Hertogenbosch betalen gemeentelijke belastingen. U betaalt ook als u een bedrijf of pand in eigendom hebt, of gebruik maakt van een bedrijfspand. De gemeente gebruikt de belastingopbrengsten bijvoorbeeld voor de voorzieningen in de stad.

Waarom een WOZ-beschikking?

De gemeente moet elk jaar een nieuwe waarde vaststellen voor alle panden in de gemeente. De waarde maakt de gemeente kenbaar aan de belanghebbende(n) van het pand via een WOZ-beschikking op het aanslagbiljet. De WOZ-waarde die op het aanslagbiljet 2016 staat, geldt voor kalenderjaar 2016.
Bewaar het biljet. U hebt de WOZ-waarde ook nodig voor de inkomstenbelasting en de waterschapsheffing. Ook huurders van sociale huurwoningen kunnen belang hebben bij de WOZ-waarde.

Bezwaar

Niet eens met de WOZ-waarde of roept deze vragen op? Bel dan eerst (073) 615 53 53. U krijgt dan een taxateur aan de lijn. Misschien kan hij/zij al snel uw vragen beantwoorden of de waarde aanpassen. U kunt bellen tussen 9.00 en 14.00 uur. Het nummer is opengesteld tot en met 11 augustus 2016.

Bent u het niet eens met de WOZ-beschikking en/of de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken.

Betaling

Een vraag over het betalen van uw aanslag? Of wilt u via automatische incasso betalen? Op de pagina Betalen gemeentelijke belastingen leest u meer.

Kwijtschelding

Kunt u de aanslag om financiele redenen niet betalen? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen. Bel hiervoor met (073) 615 54 75.

Taxatieverslag

Wilt u een onderbouwing van de WOZ-waarde van uw pand? Dan kunt u het taxatieverslag downloaden (alleen met DigiD). Geen DigiD? U kunt het taxatieverslag ook opvragen via (073) 615 54 75. Uitleg over hoe de waarde tot stand komt, vindt u in de folders 'Taxatiemethodiek woningen' (pdf) en
'Taxatiemethodiek niet-woningen' (pdf).

Zie ook

* WOZ/OZB en taxatieverslag