Wethouder Schoorl reikt certificaat uit aan kinderdagverblijven


maandag, 27 juni 2016

door: Webredacteur

Op zaterdagochtend 25 juni reikte wethouder Aad Schoorl het certificaat `Bewegen, water drinken en fruit en groenten eten' uit aan vier kinderdagverblijven van Welschap Kinderopvang tijdens een spelletjesochtend voor de kinderen samen met hun ouders in de duinen.

De kinderdagverblijven dragen bij aan de gezondheidsdoelen van Heemskerk in de categorie kinderen van nul tot vier jaar en hun ouders/verzorgers. Zij hebben vorig jaar hun voedingsbeleid aangepast. Nu wordt er bijvoorbeeld water gedronken in plaats van limonade, zodat water drinken de
normaalste zaak van de wereld wordt. Een ander onderdeel van het beleid zijn de moestuintjes bij de locaties. De kinderen leren dat planten beter groeien wanneer zij voldoende water krijgen. Dit jaar hebben de kinderdagverblijven daarnaast een beweegbeleid ontwikkeld. Bewegen is opgenomen in
het dagritme van de kinderdagverblijven, de pedagogisch medewerkers gaan elke dag met de kinderen naar buiten en werken met het thema `Puk gaat gymmen, binnen en buiten'. Kortom: Welschap Kinderopvang draagt bij aan 'Heel Heemskerk... gezond!'.

JOGG

Het certificaat levert een mooie bijdrage aan de JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) doelstelling van de gemeente: `Een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving'.