Theater aan Parade tijdelijk gesloten voor onderzoek


27 juni 2016

Vrijdag 24 juni is het Theater aan de Parade tijdelijk gesloten. Dit vanwege de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal dat mogelijk een risico kan vormen. Het besluit tot deze tijdelijke sluiting was niet gemakkelijk.

Samen met Theater aan de Parade realiseren wij ons dat dit heeft geleid tot teleurstelling bij medewerkers, bespelers en publiek. Desondanks hebben we samen met Theater aan de Parade besloten geen enkel risico te nemen.

Maandag 27 juni heeft het college een brief (pdf) aan de gemeenteraad aangeboden. Met deze brief geeft het college verdere informatie over de afwegingen die zijn gemaakt. En gaat hij in op de verdere stappen, gericht op het zo snel als mogelijk hervatten van de activiteiten van Theater aan de
Parade.

We hopen op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven. De gemeente heeft een gespecialiseerd bureau ingeschakeld om een inventarisatie van het aanwezige asbesthoudende materiaal te maken. Eind deze week rond het bureau zijn inventarisatie af. Wij ontvangen dan de volledige rapportage.

Op basis hiervan brengen wij in beeld welke maatregelen noodzakelijk zijn. Zodra de uitkomst van het onderzoek bekend is, nemen we een besluit over het vervolg.

Op website van Theater aan de Parade vinden bezoekers de meest actuele informatie over de programmering.

Bestanden:

* Brief_tijdelijke_sluiting_theater.pdf80 kB

Links:

* www.theateraandeparade.nl