Jongeren uit Dordrecht in Geloofsgesprek over de WJD


Jongeren uit Dordrecht in Geloofsgesprek over de WJD 27-6-2016


Erik en Lieke in gesprek met Leo Fijen.

Erik Rovers en Lieke van Wijngaarden

Op zondagochtend 3 juli zijn Erik Rovers (26) en Lieke van Wijngaarden (25) te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. Ze komen allebei uit Dordrecht, waar ze lid zijn van de jongerengroep, en reizen binnenkort af naar de Wereldjongerendagen in Polen. Leo Fijen sprak hen tijdens het
WJD-tuinfeest op zondag 26 juni.

Voor Erik worden het zijn eerste WJD. "Ik ben heel erg benieuwd wat er op me af gaat komen," vertelt hij. Lieke was er al twee keer bij, in Australie (2008) en in Madrid (2011). "Nee, de WJD zijn zeker geen vakantie, want je komt er vermoeid van terug," vertelt ze voor de opname. "Maar je komt
ook terug, is mijn ervaring, vol inspiratie en met weer nieuwe stof van het geloof om over na te denken en om mee bezig te gaan."

Ze blikken vooruit naar het thema van de WJD en de reis `Let's go: Weg van barmhartigheid'. Een mooi thema vinden beiden, en uitdagend voor de praktijk.

Uitzending
Zondag 3 juli 10.15 uur NPO2. Daarna komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Jacobus de Meerdere, Den Haag. Celebrant is parochievicaris Ad van der Helm.