Hulp bij financien en schulden - Gemeente Zutphen


Vindt u het moeilijk om goed met uw geld om te gaan? Het Plein kan u helpen met budgetondersteuning op maat. Deze ondersteuning bestaat uit budgetbeheer en budgetcoaching. Het Plein gaat deze ondersteuning, als proef, aanbieden tot eind 2017. De gemeente Zutphen investeert in de proef.

Tijdens de budgetondersteuning leert u stap voor stap uw eigen financien te regelen. Budgetbeheer zorgt voor de betaling van de vaste lasten. Dit zorgt voor rust, overzicht en stabiliteit. Intussen krijgt u coaching om, eventueel met hulp van familie, vrienden of kennissen, zelf uw financien
te beheren. Per persoon wordt gekeken wat nodig is.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Het Plein. Of lees over schuldhulpverlening op Hetpleinzutphen.nl.

Proef

De budgetondersteuning is een pilotproject. De gemeente Zutphen investeert in deze pilot omdat het oplossen en voorkomen van schulden vaak samen gaat met het goed om kunnen gaan met geld. Problemen met de huishoudelijke financien kunnen weer vervelende gevolgen hebben voor inkomen en werk.
Daarom wil de gemeente zoveel mogelijk voorkomen dat mensen schulden krijgen. Aan de proef kunnen 100 tot 120 inwoners deelnemen.

Samenwerking

In deze pilot werken Het Plein, Perspectief en Schuldhulpmaatje samen. Het Plein verzorgt het budgetbeheer en de vrijwilligers. Schuldpreventie van Perspectief en de schuldhulpmaatjes van Stichting Schuld Hulp Maatje Zutphen nemen de budgetcoaching voor hun rekening.