Uitvoeringsagenda 'Samen verder Fietsen' gepresenteerd tijdens NK-Wi..


Floor Vermeulen, gedeputeerde verkeer en vervoer, presenteerde zaterdag 25 juni 2016 tijdens het NK-wielrennen op Goeree-Overflakkee de Uitvoeringsagenda 'Samen verder Fietsen'. Het uitvoeringsprogramma is de uitwerking van het Fietsplan 2016-2025 en bevat concrete opgaven waar de provincie de
komende jaren samen met partners mee aan de slag gaat. "Zuid-Holland wil de best bereikbare provincie zijn, ook per fiets. Wij gaan voor een een beter fietsnetwerk, innovatieve fietspaden en goede aansluitingen op ander vervoer", aldus gedeputeerde Vermeulen.

Uitvoeringsagenda

De opgaven in de Uitvoeringsagenda zijn niet in beton gegoten. Opgaven kunnen vervallen of worden toegevoegd, zolang ze passen binnen de ambities van het door de Staten vastgestelde Fietsplan.

Fietsplan 2015-2026

In het Fietsplan maakt de provincie keuzes voor de provinciale inzet ten aanzien van fietsgebruik in Zuid-Holland voor de periode 2016 tot 2025. In dit plan geeft de provincie prioriteit aan de optimalisatie van fietsnetwerken, een goede aansluiting tussen fiets, OV, auto en wandelen en
innovatieve, energieneutrale fietspaden. Het Fietsplan is in overleg met mede-overheden, belangenorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven en inwoners opgesteld. Lees bij 'Meer informatie' meer over de vaststelling van het Fietsplan 2015-2026.