Agenten houden man aan ne bedreiging met imitatiewapen


Agenten houden man aan ne bedreiging met imitatiewapen

Laatste update:
27-06-2016 | 21:35

Rotterdam - Agenten hielden maandagavond 27 juni een 40-jarige Rotterdammer aan voor het in bezit hebben van een imitatiewapen. De aanhouding volgde na een ruzie eerder op de avond tussen de Rotterdammer en een 26-jarige man eveneens uit Rotterdam.

Agenten houden man aan na bedreiging met imitatiewapen

Agenten hielden maandagavond 27 juni een 40-jarige Rotterdammer aan voor het in bezit hebben van een imitatiewapen. De aanhouding volgde na een ruzie eerder op de avond tussen de Rotterdammer en een 26-jarige man eveneens uit Rotterdam. Niemand raakte gewond bij het voorval.

Rond 19.30 uur ontstond een ruzie tussen de twee mannen op de Bentelo. Daarbij bedreigde de 40-jarige Rotterdammer de 26-jarige met een vuurwapengelijkend voorwerp. Vervolgens ging hij er vandoor naar zijn woning een paar straten verderop.
Gewaarschuwde agenten gingen direct ter plaatse en namen vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen geen enkel risico. Met behulp van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) hielden zijn de veertiger bij zijn woning aan. Hij moest mee naar het bureau. Bij een zoeking in
de woning troffen de agenten het dreigmiddel van de man aan. Het bleek een imitatiewapen te zijn. Het wapen is in beslag genomen en wordt onderzocht.