Verkoop van El Toqui-mijn voor een totaal bedrag in contanten van USD 25 miljoen met prijsdeelname

Gereglementeerde informatie

27 juni 2016 at 07:00 CET

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap") kondigt vandaag aan dat ze een aandelenkoopovereenkomst (de "Overeenkomst") heeft gesloten voor de verkoop van haar El Toqui-mijn in Chili aan Laguna Gold Limited ("Laguna"), een in Australie gevestigd mijnbouwbedrijf, voor een totaal bedrag in contanten van USD 25 miljoen (de "Vergoeding"), plus toekomstige opbrengsten krachtens een prijsdeelname-overeenkomst met Laguna (de "Transactie").

De aan Nyrstar te betalen Vergoeding bestaat uit USD 12 miljoen die betaald moet worden bij het afsluiten van de Transactie en uit USD 13 miljoen mijlpaalbetalingen in contanten over een periode van vier jaar volgend op de afsluiting van de Transactie. Bovendien zal Nyrstar kunnen profiteren van een beter grondstoffenprijsklimaat door de inning van bijkomende cashvergoedingen krachtens een prijsdeelname-overeenkomst met Laguna voor de eerste 7,9 miljoen ton verwerkte erts te El Toqui volgend op de afsluiting van de Transactie. De prijsdeelname start vanaf een zinkprijs boven $2.100 per ton en geldt bij vastgelegde zinkprijzen. Een voorbeeld: uitgaand van een vlakke zinkprijs van $2.300 per ton bij de afsluiting van de Transactie, zou Nyrstar op niet-gedisconteerde basis voor ongeveer USD 19,5 miljoen bijkomende opbrengsten ontvangen via de prijsdeelname.

Als onderdeel van de Transactie zijn Nyrstar en Laguna ook overeengekomen een afname-overeenkomst te sluiten waarbij Laguna aan Nyrstar de volledige (100%) zinkconcentraatproductie van El Toqui zal verkopen tijdens de eerste vier jaar volgend op de afsluiting van de Transactie en daarna nog 85% van de zinkconcentraatproductie. De gebruikelijke sluitingsvoorwaarden zijn van toepassing op de afsluiting van de Transactie, die naar verwachting zal plaatsvinden binnen twee maanden.

De Transactie maakt deel uit van het officiele verkoopproces van alle of de meeste mijnbouwactiva van Nyrstar, dat officieel van start ging in januari 2016. Nyrstar blijft voortgang boeken met de verkoop van alle of de meeste mijnbouwactiva en zal te gepasten tijde hierover verder berichten. Nyrstar zal bovendien in haar halfjaarresultaten 2016, die zullen worden gepubliceerd op 4 augustus 2016, een geactualiseerde stand van zaken geven over het verkoopproces.

BMO Capital Markets Limited en Lazard & Co treden in verband met de Transactie op als financiele adviseurs voor Nyrstar.

Over Nyrstar

Nyrstar is een globale multimetaalonderneming, met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor andere basis- en edelmetalen, welke essentiele grondstoffen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent en Australie en stelt ongeveer 5.000 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in Belgie en heeft haar hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com

Neem voor meer informatie contact op met

Anthony Simms Group Manager Investor Relations T: +41 44 745 8157 M: +41 79 722 2152 anthony.simms@nyrstar.com

Greg Morsbach Group Manager Corporate Communications T: +41 44 745 8157 M: +41 79 719 2342 gregory.morsbach@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDF Jun 27, 2016

HUG#2023092 Nyrstar

NyrstarTessinerplatz 7, 8002 Zurich, Switzerland

* T. +41 44 745 8100 * F. +41 44 745 8110