Verbod op roken op speelplekken

27 juni 2016

Het CDA Den Haag pleit opnieuw voor meer rookvrije speelplekken in Den Haag. Volgens de partij hebben kinderen recht op een gezonde en veilige speelplek. Een verbod op roken bij speelplekken moet dit garanderen.

Danielle Koster in gesprek met een bezorgde ouder Danielle Koster in gesprek met een bezorgde ouder

CDA-fractievoorzitter Danielle Koster: `'Kinderen moeten kunnen spelen zonder dat zij gedwongen door rook moeten lopen en inademen. Ook zien kinderen volwassenen roken en krijgen zo mee dat roken `ok' is. Door zo veel mogelijk plekken rookvrij te maken leren wij kinderen dat roken niet de norm is. Het CDA wil daarom dat er bij meer speelplekken borden worden opgehangen dat roken verboden is.'' In 2014 werd de eerste rookvrije speeltuin in Den Haag geopend. Koster: `'Wat het CDA betreft volgen er nog veel meer!''

Longfonds en KWF Kankerbestrijding

Het Longfonds ontwierp onlangs een stappenplan om gemeenten, ouders en beheerders van speelplekken te helpen hun speeltuin rookvrij te maken. Uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van KWF Kankerbestrijding werd duidelijk dat meer dan driekwart van de ondervraagden een verbod op roken bij speelplekken steunt. `'Reden te meer om de gemeente op te roepen aan de slag te gaan met het rookverbod op Haagse speelplekken!'', aldus Koster.

Download hier de schriftelijke vragen van het CDA

Zie het origineel.