Het Chinese E Fund tekent intentieovereenkomst met het Nederlandse APG

maandag 27 juni 2016 15:09 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

GUANGZHOU, China, 27 juni 2016 /PRNewswire/ -- De toonaangevende Chinese vermogensbeheerfirma, E Fund Management, heeft onlangs een intentieovereenkomst ondertekend met een van den grootste pensioenfondsen van Europa, APG, om een strategische alliantie voor de lange termijn te onderzoeken.

De twee leidende vermogensbeheerorganisaties in China en Nederland zullen gebruikmaken van elkaars expertise door informatie uit te wisselen op het gebied van pensioenbeheer, vermogensbeheer en ICT. Beide organisaties zijn van mening dat dergelijk wederzijds profijt zal bijdragen aan verdieping van het inzicht in de verschillende pensioensystemen en -designs inclusief de ondersteunende technologieen. Daarnaast zal de alliantie naar alle waarschijnlijkheid haar vermogen vergroten om toegang te verkrijgen en versterken tot zowel de lokale als de wereldwijde investeringsmarkten.

Eduard van Gelderen, CIO van APG: "We zijn erg verheugd over de samenwerking met E Fund, gezien het feit dat China de markt, zowel inkomend als uitgaand, steeds verder openstelt. We zijn van mening dat er veel initiatieven zijn die we samen zouden kunnen ondernemen."

Sau Kwan, President van E Fund: "We zien veel mogelijke synergie in de samenwerking voor zowel E Fund als APG en daar zullen niet alleen wij zelf profijt van hebben, maar ook de sector en onze investeerders in het algemeen. We hopen de goede intentie van beide kanten om te zetten in actie en dus in de nabije toekomst tastbare resultaten te genereren."

Over APG

APG beheert pensioenen en pensioenvermogen van een op de vijf Nederlandse gezinnen. Het investeert als fiduciaire pensioenbeheerder 424 miljard euro van pensioenfondsen waarmee het de grootste pensioenbeheerder in Europa is en een van de grootste fiduciaire beheerders wereldwijd. APG is wereldwijd actief met kantoren in Nederland (Amsterdam en Heerlen) en vestigingen in Hongkong en New York, en heeft meer dan 2200 zeer bekwame medewerkers in pensioenbeheer en vermogensbeheer.

Over E Fund

E Fund is een toonaangevende Chinese vermogensbeheerder die een volledig spectrum aan services biedt. De firma loopt voorop op het gebied van beleggingsfondsen, pensioenfondsen en aparte accounts in China. E Fund is gevestigd in Guangzhou, China en heeft kantoren in Peking, Shanghai en andere grote steden in het land. Het heeft tevens vestigingen in de VS en Hongkong. Aan het einde van 2015 was het totale vermogen dat werd beheerd door het bedrijf hoger dan RMB 960 miljard. Het bedrijf stond de afgelopen tien jaar in de top vijf fondsbeheerfirma's van China.

E Fund

CONTACT: Amy Xie, +86 138 7152 2085, xiecong@efunds.com.cn

Web site: http://www.efunds.com.cn/

*

*

*

*