Brexit: Samsom maant tot rust

Radio | ma 27 jun 2016

Verslaggever Liesbeth Witteman

verslaggever Mischa Blok

Brexit houdt Europa in de greep. In Engeland is alles gaan schuiven. Er is onrust bij de Conservatieven: wie volgt David Cameron op? En waar is hij trouwens?

Maar ook binnen de Labour-partij is niks meer vanzelfsprekend. Verschillende Labour-promintenten roepen hun leider Jeremy Corbyn op te vertrekken omdat hij zich onvoldoende heeft ingezet om Europa neer te zetten als een betrouwbare club.

Vanavond is er in de Tweede Kamer een debat over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie en morgen begint de EU-top in Brussel. En alles staat in het teken van de chaos die de Brexit heeft veroorzaakt. Diederik Samsom, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid en Kees Boonman, onze politiek commentator, net terug uit Londen, zijn te gast.

De Regrexit, de Rebrexit, de Premain: veel Britten hebben inmiddels spijt van hun stem om de EU te verlaten. Een petitie voor een nieuw Brits referendum is inmiddels al door meer dan 3 en een half miljoen mensen ondertekend.

Het lijkt er toch op dat Europa een warm bad is waar ze te snel uit zijn gestapt. Het is voor velen als een relatie die te snel beeindigd is. De relatie was misschien niet perfect, de liefde was wat bekoeld, maar wel een betrouwbare partner. Hoe zou u uw relatie met Europa beschrijven?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Mischa Blok bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? U kunt reageren via de Radio 1 app, via het mailformulier op eenvandaag.nl of twitter mee met #sportzomer.

Neem contact op met Mischa Blok