112Schade via Aplaza nu ook met ANVA gekoppeld


ZEIST, 20160629 -- 112Schade, de kosteloze verhaalservice, heeft via Aplaza de koppeling gerealiseerd met ANVA. Intermediairs - provinciaal en volmacht - die een schademelding willen doorgeven aan 112Schade kunnen door middel van Aplaza met één druk op de knop een ingevoerde schademelding doorsturen aan 112Schade. Daarmee kan het intermediair de gegevens van de reeds aanwezige schademelding automatisch, foutloos en zonder dubbele invoer doorsturen naar 112Schade. Ook een nieuwe schademelding kan vanuit ANVA op eenzelfde wijze worden doorgestuurd.

112schade verzorgt voor het intermediair op vakkundige en snelle wijze de afwikkeling van materiele en letselschade. Deze dienstverlening is voor het intermediair en zijn klant volledig kosteloos. ‘Op dit moment maken al meer dan 2000 tussenpersonen gebruik van onze dienstverlening, ’aldus Marc Diks, medeoprichter van 112schade.nl.’Er is duidelijk behoefte aan ondersteuning bij het verhalen van schade. Bij veel intermediairs ontbreekt de kennis, kunde en tijd om een schade die niet gedekt is te verhalen op de tegenpartij. Vaak doet het intermediair dit nog coulance halve ook.’

Met de koppeling tussen Aplaza en 112schade.nl kan een intermediair nu nog sneller en gemakkelijker een schade melden bij 112schade.nl. In december 2015 was als eerste DIAS van UNIT 4 aangesloten en nu is ook ANVA aangesloten.

Aplaza maakt geautomatiseerde informatie-uitwisseling tussen systemen van verzekeraars, service providers en dienstverleners zoals 112schade.nl en de assuratiesoftware van financiële adviseurs mogelijk. Intermediairs die werken met Dias van UNIT4, ANVA, Assistent, AssuÒ van A.i. Automatisering, Online en AssuPortal van EDV Groep, hoeven door het werken met Aplaza geen gegevens dubbel in te voeren.

Bij Aplaza zijn inmiddels 24 aanbieders aangesloten: a.s.r., Aegon, Allianz, ARAG, Ardanta, Avéro Achmea, AXENT, De Amersfoortse, De Goudse, De Zeeuwse, Delta Loyd, Erasmus Leven, Europeesche Verzekeringen, Generali, Interpolis, Legal & General, London Verzekeringen, Nationale-Nederlanden, Nedasco, Nh1816 Verzekeringen, Onderlinge ’s-Gravenhage, Reaal Verzekeringen, Voogd &Voogd en 112schade.nl.