Geen vertrouwen meer in RvC Caparis


Geen vertrouwen meer in RvC Caparis

>29 juni 2016

Heerenveen en Smallingerland: geen vertrouwen meer in RvC CaparisDe aandeelhouders Smallingerland en Heerenveen hebben vandaag via een extra vergadering van de aandeelhouders (AvA) aan de Raad van Commissarissen (RvC) laten weten dat zij de huidige situatie binnen Caparis onacceptabel en onwerkbaar vinden. Beide aandeelhouders hebben er te weinig vertrouwen
in dat deze RvC in staat is om rust te brengen in het bedrijf.Heerenveen en Smallingerland vinden dat ze - gezien alle gebeurtenissen en ontwikkelingen van de afgelopen dagen en weken - haar verantwoordelijkheid moeten nemen. "Het gaat om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Caparis moet daar energie, tijd en middelen in steken. Dat doel
wordt met dit conflict en slepende rechtszaken niet gediend", volgens beide gemeenten. "Daarnaast is er geen vertrouwen meer bij het management en de ondernemingsraad van Caparis."

Beide gemeenten willen dat er weer rust komt in het bedrijf en er met een schone lei begonnen kan worden aan het zo snel mogelijk weer oppakken van de herstructureringsopgave. Deze koers kan alleen verder uitgebouwd worden als er een RvC met draagvlak in de organisatie komt.

De andere aandeelhouders van de deelnemende gemeenten delen het standpunt van Heerenveen en Smallingerland niet. Het is aan de RvC om daar nu zelf conclusies aan te verbinden.